Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Bostoninterrieri

Tämä vanttera, leveäpäinen ja lihaksikas koira on täydellinen kumppani. Se on älykäs, melko helposti koulutettava, kodin valpas vartija ja osoittaa kiintymystä omistajalleen. Bostoninterrierin hoito on mutkatonta, joten ei ole ihme, että siitä on tullut suosittu kaikkialla.

Bostonin pentu Ärr!! ;) Kuka ei kuulu joukkoon? Boston-pentu Sängynvaltaaja Kuin kissa ja koira. Bostoni

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 9 eli Seurakoirat ja kääpiökoirat.

Taustaa

Bostoninterrierin alkuperä voidaan jäljittää koiraan nimeltä Judge ('tuomari'), joka oli englanninbulldoggin ja englanninterrierin jälkeläinen. Judge vietiin Englannista Yhdysvaltoihin 1870-luvulla ja siitä huolehti Bostonissa, Massachusettsissa asuva Robert Hooper. Vuoteen 1889 mennessä kasvattajia oli jo 30 ja kaikkien koirissa oli Judgen jälkeläisiä. Nämä kasvattajat muodostivat Amerikan bullterrieriklubin. Bullterrierien omistajien vastustuksen vuoksi uuden rodun nimi oli muutettava, ja siitä tuli bostoninterrieri Judgen kotiseudun mukaan. Yhdysvaltojen kansallinen kenneljärjestö American Kennel Club (AKC) hyväksyi rodun vuonna 1893 ja Eurooppassa rotu esiteltiin 1920-luvulla.

Värikuvioista

Joissakin tapauksissa ostajalle saatetaan tarjota pentua, joka on virheellisen värinen. Sellaisia ovat esimerkiksi yksiväriset yksilöt, joilta puuttuvat valkoiset kuviot. Väri tai kuviointi ei kuitenkaan vaikuta terveyteen. Bostoninterrierillä on vetoava naama, joka vastaa sen luonnetta. Koira muodostaa läheisen siteen perheensä jäseniin, ja on innokas oppimaan. Bostoninterrieri sopii hyvin elämään kaupunkiympäristöissä edellyttäen, että lähistöllä on puistoja, missä sitä voidaan ulkoiluttaa päivittäin. Lyhyt turkki on helppo pitää hyvässä kunnossa.

Luonne

Osoittaa kiintymystään omistajalleen; rauhallinen, mutta kuitenkin valpas.

Koko

Kolme painoluokkaa: alle 7 kg, 7-9 kg ja 9-11,5 kg Rotumääritelmä ei anna säkäkorkeutta.

Liikunta

Nauttii päivittäisestä kävelystä ja puiston tutkimisesta, vaikkei erityisen liikunnallinen. Vältä ulkoilua päivän kuumimpaan aikaan.

Kotioloissa

Sopeutuu hyvin kotielämään; huonolla säällä pysyy mieluiten sisällä.

Käytös

Ei aina kovin ystävällinen muille koirille; voi kuorsata nukkuessaan varsinkin vanhempana. Kouluta lyhyissä jaksoissa, mikä parantaa koiran keskittymistä; ole varovainen muiden koirien seurassa.

Turkinhoito

Vaatii viikottaista hoitoa. Käytä kumista sukakinnasta ja pyyhi korvien sisäpuolet ja vuotavat silmät kostealla pumpulilla.

Terveys

Pullottavien silmien sarveiskalvoon tulee helposti haavoja; brakykefaalinen syndrooma; suuri pää merkitsee usein pentujen syntymistä keisarinleikkauksella. Vältä lenkeillä aluskasvillisuutta silmien suojelemiseksi.

Lyhyesti

  • Uskollinen luonne
  • Tasapainoinen
  • Helppohoitoinen turkki
  • Ulkonevat silmät vahingoittuvat helposti
  • Taipuvainen kuorsaamaan

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"