Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Bullmastiffi

Koostaan huolimatta bullmastiffi ei ole vihainen koira. Suuruutensa vuoksi se tarvitsee kuitenkin sekä runsaasti tilaa että paljon ruokaa. Koiralla on suojeluvaistoa, joten siitä voi tulla hyvin tehokas vahtikoira, mutta myös hyvä perhekoira.

kaverukset! Bullberry Olwyn Para Bull AINO 3.10-2011 Dino Hyerdunscar Dom Perignon " Raimo " Lemabull Pass the Game to Antallis Bullberry Olwyn

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 2 eli Pinserit, snautserit, molossityyppiset ja sveitsinpaimenkoirat.

Taustaa

Bullmastiffi kehitettiin aivan tiettyä tarkoitusta varten. 1800-luvun lopulla riistanvartijat Britanniassa tarvitsivat suojelua, sillä heitä uhkasivat salametsästäjäjoukkiot. He kehittivät bullmastiffin yhdistämällä vanhantyyppisen bulldogin ja mastiffin. Bulldogit olivat tuolloin paljon isompia, aktiivisempia ja aggressiivisempia koiria kuin nykyisin. Mastiffit taas olivat valtavan suuria, mutta melko rauhallisia. Näiden rotujen yhdistäminen synnytti tehokkaan ihmisenpyydystäjän. Nopea ja päättäväinen bullmastiffi oli kyllin voimakas kaatamaan ihmisen ja pitämään hänet sitten paikallaan aiheuttamatta vakavia vammoja. Rotu hyväksyttiin näyttelyihin vuonna 1927 ja se on tämän jälkeen säilytetty puhtaana.

Rotu nykyisin

Nykyiset bullmastiffit ovat hyvin ystävällisiä mutta yhä voimakkaita koiria. Rotu on jonkin verran muuttunut entisestä - ennen muuta kellanruskea väritys on tullut yleisemmäksi kuin raidallinen. Kotikoiranakin sillä on yhä tallella voimakas suojeluvaisto ja se vartioi perheensä jäseniä uskollisesti. Koulutus voi kuitenkin olla ongelma. Muistaen aikuisen koon ja voiman, ammattiapu saattaa olla tarpeen jo varhain, jos pentu alkaa muuttua kurittomaksi.

Luonne

Lempeä mutta päättäväinen; rauhallinen luonne.

Koko

Korkeus: uros 63,5-68,5 cm, narttu 61-66 cm Paino: uros 50-59 kg, narttu 41-50 kg Urokset ovat usein paljon isompia kuin nartut.

Liikunta

Tarvitsee päivittäisen kävelyn. Varo aiheuttamasta koiralle lämpöhalvausta, älä ulkoiluta päivän kuumimpaan aikaan.

Kotioloissa

Liian iso perheeseen, jossa pieniä lapsia; tarvitsee ison tilan ja pihamaan; kiintyy perheeseensä. Varmista, että pihamaa on turvallisesti aidattu.

Käytös

Koiralla on hyvin itsenäinen luonne. Ei yleensä ole vihainen.

Turkinhoito

Bullmastiffin turkinhoito on helppoa - vain karvanlähdön aikana turkki vaatii enemmän harjaamista. Harjaa tarpeen vaatiessa.

Terveys

Lonkkavikaa; kilpirauhasen vajaatoimintaa; imukudossyöpää; muiden isojen koirien tavoin suhteellisen lyhytikäinen. Varmista, että lonkat on tutkittu sukulinjoista.

Lyhyesti

  • Hyvin voimakas koira
  • Koulutuksessa voi olla ongelmia
  • Suhtautuu hyvin omaan perheeseensä
  • Helppohoitoinen turkki
  • Itsenäinen luonne

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"