Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Englanninvinttikoira

Englanninvinttikoira on urheilullisuuden perikuva koiramaailmassa. Se on enemmän sprintteri kuin kestävyysjuoksija. Hiljainen, mutta sosiaalisena tämä lempeä rotu sopii hyvin kissattomiin perheisiin, joissa on vanhempia lapsia.

Englanninvinttikoira

Verneri Rokella 7,5kk talven riemua 02 Nando on komea. Ratakisoissa Parsonage's Good Omen Jaavakallion Ace Boon Coon Kimsar So Far So Blue

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 10 eli Vinttikoirat.

Taustaa

Vinttikoiria esiintyy jo 5 000 vuoden takaisissa luolamaalauksissa ja muinaisen Egyptin hautakammioiden taideteoksissa. Koirien ulkonäkö on pysynyt käytännössä lähes muuttumattomana tämän ajan. Rodun suhteellisen pitkä kuono ja kapea pää ovat tyypillisiä näön varassa saalistavalle koiralle. Koira luottaa hyvään näköön enemmän kuin hajuaistiin paikantaessaan ja ajaessaan takaa saalista.

Pelasta kilpajuoksija

Ensimmäiset vinttikoirakilpailut pidettiin Yhdysvalloissa vuonna 1912 ja kilpailutoiminta aloitettiin Englannissa 1926. Kilpailussa vinttikoirat päästetään häkeistä ajamaan takaa mekaanista jänistä ympyränmuotoisella radalla. Huippuvauhdissa englanninvinttikoira voi juosta lyhyitä matkoja 69 km/h. Monet koirista eivät kuitenkaan menesty riittävän hyvin. Niimpä kilparadat jättäneitä englanninvinttikoiria on jatkuvasti uuden kodin tarpeessa. Niistä voi tulla loistavia lemmikkejä, mutta niillä tulisi aina pitää kuonokoppaa lenkillä, sillä koiralla on vahva taipumus lähteä ajamaan ja ottaa kiinni pieniä koiria ja muita eläimiä.

Luonne

Kiltti, ei kovin ulospäinsuuntautunut; rauhallinen; ei omistushaluinen.

Koko

Korkeus: uros 71-76 cm, narttu 68-71 cm Urokset ovat tavallisesti painavampia kuin nartut.

Liikunta

Juoksuta päivittäin ilman hihnaa, jos mahdollista; ei tarvitse pitkiä juoksulenkkejä. Käytä takkia ulkona kylmällä säällä, sillä turkki on ohut.

Kotioloissa

Sopii kaupunkiympäristöön, missä on puisto lähellä. Varaudu luovuttamaan nojatuolipaikkasi.

Käytös

Vaikea suostutella palaamaan, kun on päässyt vauhtiin, ei kuitenkaan juokse pitkiä matkoja pysähtymättä.

Turkinhoito

Vaatii säännöllisen harjauksen. Käytä sukakinnasta viikottain poistaaksesi irronneet karvat.

Terveys

Altis saamaan ähkyn ja mahalaukunkiertymän; ainoa rotu, jolla ei lainkaan lonkkavikaa; varsinkin entiset kilpakoirat saavat helposti keuhkomatoja. Ei liikuntaa ruoan jälkeen, ettei saa mahalaukunkiertymää.

Lyhyesti

  • Rakastaa juoksemista
  • Rauhallinen luonne
  • Sopii kaupunkiin
  • Jahtaa muita eläimiä
  • Kuonokoppa lenkillä

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"