Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Ibizanpodenco

Rotu on saanut nimensä Välimeren saaresta, jolla se on kehitetty. Ibizanpodencolla on pitkä, hoikka kaula ja suuret pystykorvat. Korvien erityisen isot tyvet erottavat sen muista samantapaisista roduista. Silmien värissä on viehättävä meripihkan sävy.

Necronomicon Fast´n Fabulous "Pablo" Näin kauniit korvat minulla on! Nefertem kalliolla Lumi 3 kk Rölli järven jäällä Afro "Lenny" 2v Hurmurin Lucky Luke

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 5 eli Pystykorvat ja alkukantaiset koirat.

Taustaa

Ibizanpodenco on lähisukua muille alueen saarilla eläville koirille, joilla kaikilla on yhteinen alkuperä. Niihin kuuluu myös faaraokoira. Kaikkien näiden koirien uskotaan alun perin polveutuvan muinaisista egyptiläisistä koirista, joita foinikialaiset myivät koko Välimeren alueella. Ibizanpodencoja ei ennen 1950-lukua elänyt juuri muualla kuin omalla saarella, vaikka niitä oli jo aikaisemmin pidetty metsästyskoirina paikoin Ranskassa ja Saksassa. Niistä tuli kuitenkin suosittuja näyttelykoiria sekä Euroopassa että muualla - ensimmäiset vietiin Yhdysvaltoihin 1956. Ibizanpodencot ovat erittäin tehokkaita kaninpyytäjiä, jotka selviytyvät hyvinkin vaikeassa maastossa. Niitä käytetään säännön mukaan yksittäin tai pareina, vaikka metsästykseen voi joskus osallistua pieni lauma koiria. Metsästäjät suosivat narttuja, joita pidetään sopivampina metsästykseen.

Tyylikäs seuralainen

Ibizanpodencon viehättävä väri yhdessä hoikan olemuksen kanssa tekee koirasta tyylikkään, mikä on taannut sen suosion. Tavallisesti rodun voi erottaa faaraokoirasta yhdellä vilkaisulla vaihtelevien valkoisten laikkujen perusteella. Jotkut yksilöistä ovat kokovalkoisia. Turkkia on kahta eri tyyppiä, joista lyhyt- ja sileäkarvainen muunnos on paljon yleisempi kuin karkeakarvainen. Rodusta on olemassa turkin laadun mukaan lyhyt-, karkea- ja pitkäkarvainen muoto.

Luonne

Ulospäin suuntautunut; herkkä.

Koko

Korkeus: uros 66-72 cm narttu 60-67 cm Pienet poikkeamat sallitaan.

Liikunta

Tarvitsee päivittäistä liikuntaa; vapaana ollessaan saattaa ajaa takaa pieniä eläimiä kuten koiria. Pidä koira erillään muista koirista tai käytä kuonokoppaa.

Kotioloissa

Sopeutuu hyvin perheen lemmikiksi. Varmista aitojen pitävyys, sillä koira hyppää korkealle.

Käytös

Luonnostaan hiljainen - haukkumisella on aina selvä tarkoitus; tulee hyvin toimeen samankokoisten koirien kanssa; leikkisä; luonteessa on riippumaton piirre. Anna koulutuksen aikana positiivistä rohkaisua.

Turkinhoito

Riippuu turkin laadusta; usein harjaaminen riittää; karkeakarvaisen turkin nyppiminen voi olla tarpeen. Harjaa tarpeen mukaan.

Terveys

Epilepsiaa; allergioita, joita voivat laukaista talouskemikaalit; kuuroutta; kaiheja. Pese ruokakulhot ja koiransängyn tekstiilit allergisille tarkoitetuilla tuotteilla.

Lyhyesti

  • Turkin väri yksilöllinen
  • Yleensä terve rotu
  • Hyvin nopea ajaessaan takaa saalista
  • Helpompi kouluttaa kuin monet muut metsästyskoirat
  • Vahva saalistusvietti

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"