Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Irlanninsusikoira

Tämä on korkeudeltaan suurin koirarotu. Mastiffeihin verrattuna se on kuitenkin melko kevyt. Irlanninsusikoira laukkaa vauhdikkaasti ja pitkän askelvälin ansiosta matka myös taittuu nopeasti.

Chantress Irmidu "Suttu" Irlis Myra 10vk Ihka-Oikea koiran pentu KYLLÄ MEISTÄ VIELÄ ISOJA TULEE :) Elvis poika Komea irlanninsusikoira Powder Horn Jewel to Knight

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 10 eli Vinttikoirat.

Taustaa

Rodun alkuperä yltää kauas vinttikoiramaisiin metsästyskoiriin, joita tuotiin Välimeren seudulta Brittien saarille ehkä jo 3 000 vuotta sitten. Näitä koiria risteytettiin paikallisten mastiffien kanssa. Varhaiset irlanninsusikoirat eivät olleet rohkeita pelkästään puolustaessaan lampaita susilaumaa vastaan, vaan ne ajoivat myös susia takaa. 1700-luvun lopulla rodun tulevaisuus oli epävarma, sillä se oli alkanut hävitä kaikkialta Britanniasta.

Nykyaika

Nykyinen irlanninsusikoira on hyvin pitkälle henkiin herätetty jäljennös muinaisesta sukulinjasta. Skotlantilainen George Graham käytti viimeisiä löytämiään yksilöitä ja risteytti niitä lähisukuisen skotlanninhirvikoiran sekä muiden suurten rotujen, kuten venäjänvinttikoiran ja tiibetinmastiffin kanssa lisätäkseen koirien määrää. Grahamin kasvatustyön tulos on ystävällinen ja urheilullinen koira, joka on mainio kumppani, jos vain tila riittää sen pitämiseen. Koira saattaa kuitenkin olla oikullinen vapaana juostessaan, ja voi olla huono palaamaan luokse kutsuttaessa.

Luonne

Ystävällinen, sävyisä ja osoittaa kiintymyksensä.

Koko

Korkeus: uros vähintään 79 cm ja keskimäärin 81-86 cm, narttu vähintään 71 cm Paino: uros vähintään 54,5 kg, narttu vähintään 40,5 kg Takajaloillaan seisova koira voi yltää yli kahden metrin korkeuteen.

Liikunta

Koiralle on tärkeää saada kunnollinen juoksulenkki päivittäin. Pennun liiallinen rasittaminen voi johtaa nivelongelmiin.

Kotioloissa

Vie paljon tilaa; turvallinen aitaus kodin vieressä on ihanteellinen. Valmistaudu uhraamaan koiralle nojatuoli.

Käytös

Pennut voivat vaikuttaa kömpelöiltä, mikä muuttuu koordinaation parantuessa; voi tulla hyvin toimeen myös paljon pienempien koirien kanssa. Ota koira mukaan perheen elämään.

Turkinhoito

Takkuinen turkki on hämmästyttävän säänkestävä. Harjaa tai kampaa säännöllisesti.

Terveys

Lonkkavikaa; etenevää verkkokalvon rappeutumaa (PRA); sydänlihaksen rappeutumistautia (kardiomyopatiaa); vanhemmiten kasvaimia raajojen pitkissä luissa; ähkyä ja mahalaukunkiertymää; koirien keski-ikä on vain 6,5 vuotta. Varmista, että lonkkavika ja PRA on tutkittu sukulinjoista; älä ulkoiluta ruoan päälle välttääksesi ähkyä ja mahalaukunkiertymää.

Lyhyesti

  • Todellinen koiramaailman jättiläinen
  • Lauhkea luonne
  • Säänkestävä turkki
  • Kallis pitää
  • Ei vartiokoira
  • Lyhytikäinen

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"