Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Kiinanpalatsikoira

Kiinanpalatsikoiran toinen nimi on pekingeesi, mikä tarkoittaa pekingiläistä. Rotu kehittyi Kiinassa ja oli hyvin suosittu keisarillisessa hovissa, mutta nykyisen ulkomuotonsa se sai vasta kotiuduttuaan länsimaihin 1800-luvun jälkipuoliskolla.

vivi kesällä 05 LEDI noin 4kk. Sisarukset Jella Nanamussu <3 Onnellinen perhe Otus...

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 9 eli Seurakoirat ja kääpiökoirat.

Taustaa

Kiinanpalatsi koiran alkuperä on luultavasti samankaltainen kuin tiibetinspanielilla, jota se läheisesti muistutti saapuessaan länteen 1860-luvulla. Sen jälkeen kiinanpalatsikoiran ulkomuoto on kuitenkin muuttunut suuresti. Sen kuono on huomattavasti litistynyt ja turkista on tullut tuuheampi. Nämä koirat olivat suosittuja Kiinan keisarin hovissa ja niistä huolehtivat erityisesti tähän tehtävään valitut eunukit. Koiran varastamisesta seurasi kuolemantuomio. Kiinanpalatsikoiria nähtiin Englannissa ensimmäisen kerran Kiinan hallitsijasuvun tultua syöstyksi vallasta. Silloin kuningatar Victoria, joka oli suuri koirien ystävä, sai lahjaksi yhden kiinanpalatsikoiran. Käytännössä kaikki läntisensukulinjan kehitykseen vaikuttaneet koirat tuotiin 1900-luvun vaihteessa. Leskikeisarinna Tzu Hsi kasvatti näitä koiria, mutta hänen kuolemansa jälkeen alkoi rodun alamäki sen kotimaassa.

Todellinen seuralainen

Nämä eloisat pienet koirat tunnettiin "hihakoirina", sillä sellaisen saattoi kokonsa puolesta piilottaa kiinalaisen asun hulmuavaan hihaan. Toinen rodusta käytetty varhainen nimi on "leijonakoira", joka viittaa naamaa ympäröivään pitkäkarvaiseen harjaan, joka koiralla on edelleen. Näiden pienten koirien luonne ei myöskään ole merkittävästi muuttunut. Ne ovat edelleen mainioita kumppaneita, vaikka eivät ehkä sovikkaan perheisiin, joissa on pieniä lapsia. Pekingeesi on ihanteellinen vanhemmalle henkilölle, joka arvostaa sen uskollisuutta.

Luonne

Päättäväinen, uskollinen, itsepäinen ja itsevarma.

Koko

Uroksen ihanne paino on enintään 5 kg ja nartun 5,4 kg Tarkkaile koiran painoa.

Liikunta

Rauhallinen kävely puistossa riittää. Älä ulkoiluta päivän kuumimpana aikana lämpöhalvauksen välttämiseksi.

Kotioloissa

Tyytyväinen saadessaan kuljeskella kotona ja läheisessä puistossa ihmisten kanssa. Älä innosta koiraa hyppimään, se voi aiheuttaa välilevyn luiskahduksen.

Käytös

Rohkea; ei peräänny helposti.

Turkinhoito

Vaatii paljon kampaamista ja harjaamista. Harjaa ja kampaa säännöllisesti ja pyyhi kyyneljuovat kostutetulla pumpulilla.

Terveys

Silmäongelmia, kuten sijoiltaan mennyt silmämuna ja sarveiskalvon naarmut; hengitysongelmia, jotka liittyvät litteään kuonoon.

Lyhyesti

  • Pullottavat silmät
  • Voi olla hyvin itsepäinen
  • Painon noususta voi tulla ongelma
  • Ei perheeseen, jossa on pieniä lapsia
  • Turkinhoito vaatii aikaa

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"