Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Löwchen

Löwchen eli pienileijonakoira on saanut nimensä turkin perinteisestä leikkauksesta, jossa sen harja tuo mieleen leijonanharjan. Löwchen ei pudota karvojaan, joten ihokin hilseilee vähemmän; rotu saattaa siten sopia allergisille ihmisille. Se kuuluu bichon-koirien ryhmään.

Mette Wilma Miina juuri heränneenä Simeon 4kk Chic Choix Brigitte Lifar Miina-naikkonen Wanted lets me fly

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 9 eli Seurakoirat ja kääpiökoirat.

Taustaa

Germaaninen nimi viittaa saksalaiseen alkuperään, mutta rotua pidetään ranskalaisena. Koiran alkuperän uskotaan ulettuvan keskiajalle, ja 1500-luvulle tultaessa löwcheneitä pidettiin jo laajalla alueella Euroopassa. Sen turkki leikattiin perinteisellä tavalla, mutta syytä tähän ei tunneta. Syy oli mahdollisesti esteettinen, ja samalla ehkä uskottiin, että leijonan ulkomuoto tekisi siitä yhtä voimakkaan. Vaihtoehtoisesti on esitetty, että turkin leikkaamisen ansiosta hienostorouvat saattoivat pitää koiraa jalkojensa lämmittäjänä sängyssä. Paljon myöhemmin löwchenien tulevaisuus oli uhattuna. Vuonna 1973 niitä oli enää noin 65 yksilöä, ja se oli harvinaisin koirarotu.

Tilanne nykyisin

Vuoden 1973 jälkeen rotu on tehnyt näyttävän paluun ja esimerkiksi Suomessa rekisteröitiin vuonna 2009 yhteensä 45 löwcheniä. Muutos on johtunut ainakin osaksi kasvaneesta kiinnostuksesta koiriin, jotka eivät vaihda karvapeitettään. Kaikista koirista irtoaa karvoja, mutta löwcheniltä huomattavasti vähemmän kuin muilta. Suosio johtuu myös koiran ainutlaatuisesta ulkonäöstä ja historiallisista siteistä. Sen turkinhoito on vaativampaa kuin monilla muilla roduilla, ja vaatii todennäköisesti ammatti-ihmisen apua. Näyttelyyn hyväksytään ainoastaan leijonaleikkaus. Turkki on pehmeä ja luonnonkihara.

Luonne

Eloisa ja osoittaa kiintymyksensä omistajalleen.

Koko

Korkeus: 25-33 cm Paino: noin 6 kg

Liikunta

Tarvitsee kunnon kävelyn joka päivä; melko aktiivinen. Käytä takkia kylmällä ilmalla ulkona ainakin koirilla, joiden turkki on leikattu.

Kotioloissa

Nauttii ihmisen seurasta; ei pudottele karvoja ympäriinsä. Pidä huoli, että vietät riittävästi aikaa koiran kanssa.

Käytös

Melko ulospäinsuuntautunut, mutta ei riehaannu eikä ole äänekäs.

Turkinhoito

Yksinkertainen turkki; vaatii trimmausta ja harjausta. Trimmaa turkki noin joka kahdeksas viikko ja harjaa viikoittain.

Terveys

Ei juuri synnynnäisiä sairauksia. Tarkkaile korvia tulehdusten varalta.

Lyhyesti

  • Hyvin tunnistettava ulkonäkö
  • Ei pudota karvojaan
  • Harvinainen rotu
  • Ihanteellinen kumppani
  • Vaativa turkinhoito

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"