Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Labradorinnoutaja

Labradorinnoutaja on nykyään maailman suosituin koirarotu. Se on perhekoiran perikuva. Labradori sopii hyvin kotiin, jossa on vanhempia lapsia. He pystyvät antamaan vastusta energiselle koiralle.

Lindbiski Metsätähti "Siiri" Emän johdattamana... Remuisaa joulua!!! tuijotuskilpailu :) Dollyn pentueesta musta uros Nero laiturilla Adventurers hermajssecrtservice, paroni

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 8 eli Noutajat, ylösajavat koirat ja vesikoirat.

Taustaa

Rotu on peräisin Newfoundlandin osavaltiosta Kanadasta, missä sen esi-isät työskentelivät kalastajien kumppaneina. Yksi ominaisuus, joka ilmenee nykyisinkin labradoreissa, on koiran halukkuus mennä veteen. Sen helppohoitoinen, lyhyt karvapeite on myös peräisin rodun varhaisilta ajoilta. Vesi olisi jäätynyt pitkään turkkiin Kanadan kylminä talvina. Ensimmäiset labradorinnoutajat tuotiin Britanniaan 1800-luvulla. Niistä tuli pian suosittuja metsästyskumppaneita, kun metsästäjien kanssa kulkevien, asetta pelkäämättömien koirien kysyntä kasvoi nopeasti. Kanadasta tuotuja koiria risteytettiin muiden noutajien kanssa erityisesti vuosisadan loppupuolella, kun rodun kotimaasta alkoi olla vaikeaa saada lisää koiria kannan vahvistukseksi. Risteytykset paransivat labbiksen jäljestystaitoja.

Sopeutumiskyky

Labradorinnoutajan nykyinen suosio perustuu ehkä osaksi sen viehättävään ulkonäköön. Perimmäinen ja merkittävin syy on kuitenkin rodun koirien sopeutumiskyky ja innokkuus työskennellä ihmisen kanssa. Labbiksia käytetään monenlaisiin tehtäviin, raunioihin hautautuneiden ihmisten etsimisestä huumeiden ja räjähteiden paljastamiseen esimerkiksi lentokentillä. Vaikka et olisi kouluttanut koiraa aikaisemmin, vastaanottavaisen labradorin kouluttaminen käy melko mutkattomasti, sillä rotua on sukupolvien ajan jalostettu työskentelemään ihmisen kanssa.

Luonne

Aktiivinen, eloisa ja uskollinen; osoittaa kiintymyksensä omistajalleen. Vältä villitsemästä koiraa leikeissä.

Koko

Korkeus: uros 56-57 cm narttu 54-56 cm Uros voi olla paljon painavampi kuin narttu.

Liikunta

Tarvitsee kävelylenkin kerran tai kaksi päivässä, mieluiten maaseudulla. Muista veden lähellä, että tämä rotu rakastaa uimista.

Kotioloissa

Nauttii, kun tilaa riittää leikkimiseen ja tähän sopii suuri piha. Järjestä aikaa leikkimiseen.

Käytös

Innokas oppimaan, vastaanottavainen; nauttii lelujen noutamisesta.

Turkinhoito

Vaatii vain vähäistä harjaamista. Anna mudan kuivua, jolloin voit harjata sen pois helposti.

Terveys

Lonkkavikaa; taipumusta lihavuuteen varsinkin vanhempana. Varmista, että lonkkavika on tutkittu sukulinjoista.

Lyhyesti

  • Hyvä perhekoira
  • Vastaanottavainen koulutukselle
  • Kärsivällinen, mutta aktiivinen
  • Helppo turkinhoito
  • Taipumusta lihavuuteen

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"