Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Mastiffi

Bullmastiffiakin kookkaampi mastiffi on ikivanha koirarotu. Se on hämmästyttävän voimakas, mutta tulee silti hyvin toimeen kotona lasten kanssa. Se on kuitenkin niin vahva, että lapset eivät pysty sitä hallitsemaan.

Wakonda`s Alsea Mörkömaan Karvinen Erebor´s Zoria Mamastiff Lovely Rascal Moorwarden`s Amazing Amalia (Tyyne) 1v. Thalion Hall pentue ja lapsia Joitakin rypyt kaunistavat...

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 2 eli Pinserit, snautserit, molossityyppiset ja sveitsinpaimenkoirat.

Taustaa

Mastiffi on luultavasti alun perin kotoisin Aasiasta, mistä se kulkeutui Eurooppaan Silkkitietä pitkin. Välimeren alueelta koiria vietiin Britanniaan. Kun roomalaiset saapuivat sinne 55 vuotta ennen ajanlaskumme alkua, osa heidän vastustajistaan oli mastiffeja. He arvostivat niitä niin paljon, että muutamia lähetettiin laivoilla Roomaan. Mastiffia käytettiin vuosisatojen ajan taisteluissa, karhunrääkkäyksessä ja sudenmetsästyksessä, mutta 1900-luvun alussa rotu oli hävitä sukupuuttoon. Toinen maailmansota pilasi yritykset lisätä mastiffien määrää, mutta sen jälkeen koirien luku on lisääntynyt mm. siksi, että niitä on tuotu Eurooppaan Pohjois-Amerikasta.

Lempeä jättiläinen

Mastiffit ovat yhä varsin harvinaisia, mikä johtuu osaksi niiden pitämisen kalleudesta ja osaksi niiden vaatimasta tilasta. Rotu on yksi kaikkein suurimmista koiraroduista ja sillä on kokoaan vastaava ruokahalu. Koira on yleensä rauhallinen, hyväluonteinen ja hyvin uskollinen. Uhkiin se kuitenkin reagoi vaistomaisesti aggressiivisesti. Muiden isojen rotujen tavoin mastiffikin kehittyy hitaasti. Pentujen fyysisen harjoittamisen täytyy pysyä kohtuudessa kahden ensimmäisen elinvuoden aikana, muuten koirille voi myöhemmin kehittyä nivelvikoja.

Luonne

Isäntäväelle omistautunut, kunnioitusta herättävä, päättäväinen, rohkea ja uskollinen.

Koko

Erittäin suuri koira; rotumääritelmä sanoo vain, että suuri koko on toivottava. Nartut pienempiä kuin urokset.

Liikunta

Tarvitsee joka päivä kunnon kävelyn; ei ole innokas juoksemaan. Käy päivittäin kävelyllä koiran kanssa.

Kotioloissa

Valpastuu vieraiden lähestyessä. Vahdi koiraa, kun vieraita on lähistöllä.

Käytös

Reagoi mahdollisiin uhkaajiin; koulutus takaa molemminpuolisen ymmärtämisen; tulee yleensä toimeen kissojen kanssa. Tiukka koulutus, johon kaikkien perheenjäsenten on tärkeää osallistua!

Turkinhoito

Turkinhoito on helppoa, kiitos lyhyen, sileän karvan. Pidä huoli, että pään ihopoimuihin ei tule paikallisia tulehduksia.

Terveys

Lonkkavikaa; ähkyä, joka voi johtaa mahalaukun kiertymiseen. Varmista, että lonkat on tutkittu sukulinjoista; ei liikuntaa ruokinnan jälkeen ähkyn välttämiseksi.

Lyhyesti

  • Todellinen koiramaailman raskassarjalainen
  • Yleensä aggressiivinen vain uhattuna
  • Kallis pitää
  • Ystävällinen luonne
  • Koulutus välttämätön

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"