Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Napolinmastiffi

Tämän koiramaailman raskassarjalaisen ulkonäöstä ei todellakaan voi erehtyä. Sitä on varsin ilkeästi kuvattu "koiramaailman virtahevoksi". Luonteeltaan rotu on kuitenkin aktiivinen ja toimelias.

Compagno Antico Contessa Wilma kotona Martta 9kk Ch Feroce de Nahuel rentona capo ja semmi Mosse & Paavo

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 2 eli Pinserit, snautserit, molossityyppiset ja sveitsinpaimenkoirat.

Taustaa

Napolinmastiffi edustaa muinaista kehityslinjaa, joka ulottuu Kreikkaan 336-323 eaa. hallinneen Aleksanteri Suuren aikoihin saakka. Myöhemmin koiria vietiin Roomaan ja käytettiin taisteluissa, koska niitä pidettiin aggressiivisina. Rodun nykyisiltä koirilta tämä piirre onneksi puuttuu. Italialaisen taiteilijan Piero Scanzianin (1908-2003) ponnistukset johtivat siihen, että Italian kennelklubi hyväksyi rodun 1946. Tämän jälkeen napolinmastiffit ovat tulleet tutuiksi ympäri maailman. Samalla niistä on tullut paljon rauhallisempia ja ystävällisempiä.

Jättiläisen elämäntapa

Valtavan koon vuoksi tämä koira on yksinkertaisesti liian suuri monille. Sen vahva häntä pystyy pyyhkäisemään matalat pöydät puhtaaksi esineistä. Koiran ruokahalu on myös valtava, minkä vuoksi napolinmastiffin ruokkiminen tulee kalliiksi. Monien muiden mastiffien tavoin se kuolaa eri puolille asuntoa, etenkin kuumalla säällä ja erityisesti ruoka-aikoina. Ison koiran hallitseminen talutushihnassa vaatii melkoista voimaa, ja jotta tämä onnistuisi, koira täytyy ehdottomasti kouluttaa kunnolla. Kaiken tämän vastapainoksi napolinmastiffista saa mahtavan kumppanin. Sillä on todella rauhallinen luonne, mutta suojeluvaistoa sillä on kuitenkin jäljellä jonkin verran.

Luonne

Uskollinen; aristelee vieraita.

Koko

Korkeus: uros 63-77 cm, narttu 58-70 cm Paino: uros 60-70 kg, narttu 50-60 kg

Liikunta

Juoksee vain lyhyitä matkoja, sillä ei erityisemmin pidä juoksemisesta. Vältä liikuntaa kuumalla säällä lämpöhalvauksen välttämiseksi.

Kotioloissa

Tarvitsee tilavan ympäristön; ei sovi kotiin, jossa on pieniä lapsia.

Käytös

Voi olla kömpelö; ylettyy erittäin korkealle seistessään takajaloillaan; ei osoita merkkejä kivusta, ellei se ole hyvin ankaraa; kuolaa runsaasti; oppii nopeasti. Älä jätä ruokaa työtasoille koiran ulottuville; pyyhi kuola koiran naamasta, kun se on tarpeen.

Turkinhoito

Turkki on helppo hoitaa, se vaatii vain säännöllistä harjaamista. Tarkasta nahan poimut, sillä ne voivat infektoitua - pyyhi poimualueet puhtaalla, kostealla pyyhkeellä.

Terveys

Silmäongelmia; sydänlihaksen rappeutumaa; lonkkavikaa; ähkyä; elinikä on lyhyt kuten muillakin isoilla koirilla. Varmista, että silmä- ja lonkkaongelmat on tutkittu koiran sukulinjoista.

Lyhyesti

  • Massiivinen koira
  • Valtava ruokahalu
  • Hyvin voimakas koira
  • Tyyni luonne
  • Näyttää pelottavalta, vaikka on rauhallinen

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"