Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Novascotiannoutaja

Novascotiannoutaja kuuluu pitkälle erikoistuneisiin metsästyskoiriin. Se on nimetty sen Kanadan provinssin mukaan, jossa se on kehitetty. Tolleriksi sanottu koira houkuttelee vesilintuja lähemmäksi ja haulikoiden ulottuville.

Sanni Taran pennut kaikki Näin meillä nukutaan Koira Jade istuu BD Arcticfox's Katariina Starlit Lake's Adele "Molla"

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 8 eli Noutajat, ylösajavat koirat ja vesikoirat.

Taustaa

Metsästäjillä on perinteisesti tapana heittää "houkutuskeppejä" veteen tollereiden noudettavaksi. Koirien pulikointi vedessä houkuttelee vesilintuja paikalle. Koirat noutavat ammutut sorsat ja uivat joskus syvillekin vesille tehtävää suorittaessaan. Novascotiannoutaja on saanut geenejä monilta metsästyskoirilta ja jopa collieilta. Rodun historia ulottuu 1860-luvulle saakka. Pään profiili erottaa tollerin selvimmin muista noutajista: novascotiannoutajalla se on elegantimpi ja kettumainen, vaikka sen leuat ovat voimakkaat.

Ulkonäkö ja tyyli

Novascotiannoutajan väri on hyvin erikoinen: koira on punertava, mutta väri voi vaihdella kullasta kupariin. Ruumiissa on useita pieniä valkoisia läikkiä tai täpliä. Joskus harvoin syntyy suklaanruskea värimuoto. Tolleri on pienin noutaja, mikä johtunee spanieleiden osuudesta sen perimässä. Sillä on kaksikerroksinen karvapeite, joka suojelee sitä hyvin koiran työskennellessä vedessä. Suomessa tolleri on rotujen suosituimmmuuslistalla sijalla 39. Novascotiannoutaja on oivallinen kumppani, mutta se on myös hyvin aktiivinen koira, joka tarvitsee paljon tilaa.

Luonne

Osoittaa kiintymystä; työssään keskittynyt.

Koko

Korkeus: uros 48-51 cm, narttu 45-48 cm Paino: uros 20-23 kg, narttu 17-20 kg

Liikunta

Touhukas ja vaatii paljon liikuntaa; loiskuttelee mielellään lammikoissa, järvissä tai missä hyvänsä vesissä. Ulkoiluta päivittäin ja pidä koiraa silmällä vesien lähellä.

Kotioloissa

Hyvä perhekoira; kärsivällinen lasten kanssa.

Käytös

Normaalisti luonteeltaan ulospäinsuuntautunut; voi olla varautunut oudossa ympäristössä tai vieraiden seurassa. Varaa aikaa leikkimiseen ja vahvan siteen muodostamiseen itsesi ja koiran välille; heittele koiralle frisbeetä kuin keppiä.

Turkinhoito

Harjaus on erityisen tärkeää keväällä ja muulloin karvanlähtöaikaan. Harjaa viikoittain.

Terveys

Lonkkavikaa; etenevää verkkokalvon surkastumaa (PRA). Varmista, että lonkat ja silmät on tutkittu sukulinjoista.

Lyhyesti

  • Upea väri
  • Valpas
  • Helppo kouluttaa
  • Synnynnäisesti hyvin leikkisä
  • Kiintymyksensä osoittava seurakoira

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"