Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Ranskanbulldoggi

Ranskanbulldogilla on helposti tunnistettava ulkomuoto. Joskus sitä on suurten pystykorvien vuoksi kutsuttu "lepakkokorvaksi". Rodun alkuaikoina osa yksilöistä oli ruusukorvaisia, eli niiden korvalehdet olivat poimuiset.

PIMU ILTAHUILILLA :) Brindle pennut Fifi hugo 9vko Pikku Rocco 12viikkoa Arvo ottaa rennosti... Ranskanbulla Upi leikkii

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 9 eli Seurakoirat ja kääpiökoirat.

Taustaa

Ranskanbulldoggi kehitettiin ihmisen seuralaiseksi. Sen jalostuksessa on ehkä käytetty kääpiöbulldoggeja, jotka olivat suosittuja pitsinnyplääjien keskuudessa Nottinghamshiren kreivikunnassa Englannissa. Jotkut näistä taitavista käsityöläisistä siirtyivät Ranskaan vieden koiransa mukanaan. Nykyinen rotu kehittyi siellä. Useat paikalliset terrierit ovat voineet antaa panoksensa rodun kehitykseen, kuten myös mopsi. Kehittyvä rotu sai maineen hyvin tehokkaana rotanpyytäjänä. 1800-luvun lopulla ranskanbulldoggeista alkoi tulla muodikkaita lemmikkejä Pariisissa. Niistä kiinnostuivat myös tuon ajan taiteilijat, kuten esimerkiksi Toulouse-Lautrec. He tekivät rodusta kuolemattoman taideteoksissaan. Sen jälkeen koirasta on tullut suosittu kaikkialla maailmassa.

Mitä odotettavissa

Ranskanbulldoggi on eloisa, pieni koira, joka viihtyy kaupunkiympäristössä. On kuitenkin tärkeää huolehtia, ettei siitä tule ylipainoista, sillä se aiheuttaa koiralle hengitysongelmia. Lyhyen kuonon vuoksi ranskanbulldoggi saattaa tuhista ja kuorsata melko äänekkäästi. Koira on hyvin leikkisä ja sopii lapsiperheisiin, mutta se kiintyy voimakkaasti myös iäkkäämpään omistajaan ja sen hoito on helppoa. Rodun tunnusomainen häntä on lyhyt ja voi näyttää kierteiseltä. Leikkisästi ranskiksena tunnettu rotu on myös melko helposti koulutettava. Se ei ole äänekäs tai villi, kuten monet muut pienet koirat. Ranskanbulldoggi voi olla käytännöllinen vahtikoira, sillä se seuraa valppaasti lähestyviä vieraita.

Luonne

Rauhallinen, mutta leikkisä.

Koko

Paino: 8-14 kg Tarkkaile koiran painoa.

Liikunta

Nauttii kävelystä puistossa; ei liikunnallinen rotu. Ole tarkkaavainen veden äärellä - monet ranskikset eivät osaa uida.

Kotioloissa

Sopii hyvin seuralaiseksi. Ole hellävarainen, kun opetat pentua leikkimään.

Käytös

Tottelevainen; ei kova haukkumaan; ei aina tule toimeen muiden ranskisten kanssa.

Turkinhoito

Tarvitsee vain satunnaista harjausta. Tarkkaile ihotauteja.

Terveys

Brakykefaliaa, joka aiheuttaa hengitysvaikeuksia; selkäydinsairauksia; von Willebrandin tautia; suuren pään vuoksi pennut syntyvät usein keisarinleikkauksella.

Lyhyesti

  • Tunnistettava ulkomuoto
  • Ystävällinen ja uskollinen
  • Helppo turkinhoito
  • Yleisesti rauhallinen
  • Ei erityisen aktiivinen
  • Huono uimari

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"