Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Rottweiler

Rottweilerin eli "rottiksen" erottaa dobermannista ennen muuta paljon tukevammasta rakenteesta. Rottweilerillä on hyvin voimakas suojeluvaisto ja valitettavasti sitä pidetään nykyisin joissakin maissa vaarallisena koirarotuna.

Karmossen Ducal Selection Ilme 10 --> Max Lennard Alma 3,5 kk Tupu ottaa rennosti Jarabindan Jente Pimu Väinö n.10kk

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 2 eli Pinserit, snautserit, molossityyppiset ja sveitsinpaimenkoirat.

Taustaa

Rotu on saanut nimensä luonaissaksalaisen Rottweilin kaupungin mukaan. Se kehitettiin sekä karjanajajaksi, joka ajoi karjaa sekä markkinoille että vartioimaan omistajansa rahoja. Näitä koira suojeli varkailta kantamalla rahoja erityisessä pussissa, joka oli sen kaulassa. Kun karjaa alettiin kuljettaa markkinoille junalla, rottisten määrä romahti. 1900-luvun alussa rotu oli melkein hävinnyt, mutta silloin sitä alettiin suosia vahtikoirana ja myös poliisin käytössä. Koiranäyttelyihin rotua alkoi ilmestyä 1930-luvulla.

älä menetä kontrollia

Rottweilerin maine on paljolti peräisin joiltakin sopimattomilta omistajilta, jotka ovat olleet innokkaita käyttämään hyväkseen sen luonteen aggressiivista puolta. Rotuna se on joutunut viime vuosina kärsimään tästä maineesta. Kuitenkin kunnollisesti koulutetusta rottiksesta voi tulla loistava seuralainen. Rotu ei silti ole hyvä valinta kotiin, jossa on pieniä lapsia. Nämä voivat kiusata tai jopa satuttaa koiraa, mikä saattaa johtaa aggressiiviseen reaktioon. Rottweilerit ovat tavattoman voimakkaita ja ne täytyy nuoresta pitäen kouluttaa kävelemään taluttimessa vetämättä. Älä anna rottweilerin ottaa yliotetta. Koiran täytyy ymmärtää, että se on perheenjäseniin nähden alistetussa asemassa. Onkin tärkeää, että kaikki perheenjäsenet osallistuvat koiran koulutukseen.

Luonne

Uskalias ja älykäs; vahva suojeluvaisto; ei todennäköisesti ole ystävällinen vieraita kohtaan. Totuta vieraisiin ja muihin koiriin pennusta alkaen välttääksesi tällaisen käytöksen.

Koko

Korkeus: uros 61-68 cm, narttu 56-63 cm Paino: uros noin 50 kg, narttu noin 42 kg. Pidä silmällä koiran painoa.

Liikunta

Voi kävelyllä käyttäytyä vihaisesti muita koiria kohtaan. Steriloi uroskoira nuorena vihaisen käytöksen vähentämiseksi; vältä muita koiria.

Kotioloissa

Puolustaa kodin aluetta. Ota kaikki perheenjäsenet mukaan koiran koulutukseen.

Käytös

Rohkea; ei peräänny uhattuna.

Turkinhoito

Sileän turkin pitäisi olla kiiltävä. Harjaa tarpeen mukaan.

Terveys

Lihoo helposti ja kärsii siihen liittyvistä vaivoista, kuten sydäntaudista; lihominen on erityisen todennäköistä steriloinnin jälkeen.

Lyhyesti

  • Lihaksikas rakenne
  • Rohkea ja uskalias
  • Epäluuloinen vieraille
  • Tottelevainen
  • Kunnon koulutus tärkeää
  • Voimakas ja päättäväinen
  • Ei hermostu helposti

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"