Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Saksanpaimenkoira

Näitä oppivaisia koiria on harjoitettu aikojen kuluessa monenlaisiin tarkoituksiin. Ne ovat työskennelleet poliisikoirina, vartiokoirina, etsintä- ja pelastuskoirina ja jopa sokeiden opaskoirina, mikä osoittaa, kuinka hyvin ne sopeutuvat erilaisiin tehtäviin.

Saksanpaimenkoira

Lenkin jälkeen.. Maxi&Casper  Gutgebautt Yassy Lofanna Solli Einser Hector viivi ja possu lulu<3

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 1 eli Lammas- ja karjakoirat (paitsi sveitsinpaimenkoirat).

Taustaa

Eri puolilla Länsi-Eurooppaa oli useita työskentelevien paimenkoirien kantoja, joiden tehtävänä oli vartioida lammaslaumaa ja estää yksittäisten lampaiden harhautuminen laumasta. Tämä edellytti sekä keskittymistä että kykyä paimentaa yksittäinen lammas takaisin laumaan pelästyttämättä muita lampaita. Varhaiset saksanpaimenkoirat erosivat kuitenkin selvästi, sillä niillä ei ollut pitkää laskevaa selkää, joka rodulle nykyään tyypillinen. Niiden asento oli paljon pystympi. Joissakin maissa saksanpaimenkoira tunnettiin 1900-luvulla pitkään nimellä "elsassilainen" (Alsatian), koska rotu on peräisin Ranskan ja Saksan rajalla olevasta Elsassista. Myöhemmin nimi muutettiin saksanpaimenkoiraksi. Siitä käytetään usein meilläkin saksalaisperäistä nimeä sheefferi (Schäfer) tai lempinimeä sakemanni.

Rotu nykyisin

Saksanpaimenkoira on ylivoimaisesti tavallisin tämäntyyppisistä eurooppalaisista paimenkoirista, vaikka belgianpaimenkoira onkin yleistynyt viime aikoina. Kumppanina saksanpaimenkoira on hyvin uskollinen ja tottelevainen, mutta jotkin yksilöt voivat olla hermostuneita. Näin voi käydä erityisesti silloin, kun koiraa ei ole pennusta alkaen totutettu sosiaalisiin tilanteisiin. Saksanpaimenkoira on voimakas ja urheilullinen ja nauttii runsaasta liikunnasta. Tällöin on kuitenkin syytä välttää paikkoja, missä on lampaita.

Luonne

Keskittyvä, mutta sopeutuvainen; erityisesti urokset voivat olla vahvatahtoisia; valpas, kun vieraita on paikalla. Pidä koiraa silmällä, jos paikalla on vieraita.

Koko

Korkeus: uros 60-65 cm, narttu 55-60 cm Paino: uros 30-40 kg, narttu 22-32 kg

Liikunta

Tarvitsee kunnon kävelyn joka päivä ja fyysistä harjoittelua mielellään ilman talutinta; hyvä hyppääjä ja uimari. Harjoita koiraa päivittäin.

Kotioloissa

Valpas vahti; nauttii ihmisseurasta. Rohkaise koiraa sosiaalisuuteen pennusta pitäen.

Käytös

Oppii nopeasti, nauttii leikeistä; voi olla luonteeltaan melko hallitseva. Älä rohkaise hallitsevaa käyttäytymistä.

Turkinhoito

Tavallinen harjaaminen riittää; pitkäkarvainen muoto vaatii enemmän hoitoa. Harjaa kerran tai kahdesti viikossa.

Terveys

Lonkkavikaa; haiman vajaatoimintaa, joka haittaa ruoansulatusta ja johtaa laihtumiseen. Varmista, että lonkat on tutkittu sukulinjoissa; haimaongelmat voidaan hoitaa.

Lyhyesti

  • Monipuolinen työkoira
  • Vaikuttava ulkonäkö
  • Uskollinen seuralainen
  • Hyvin liikunnallinen
  • Oppii nopeasti
  • Suhteellisen kookas rotu

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"