Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Silkkiterrieri

Tämä australialainen rotu on kehitetty yksinomaan seurakoiraksi. Silkkiterrierit ovat nykyään hyvin suosittuja sekä seura- että näyttelykoirina ympäri maailman. Suosion syy löytyy niiden viehättävästä ulkomuodosta ja eloisasta sekä ystävällisestä luonteesta.

Doris hauva-vauvat 2 De Majodian Non-stopin joulupaketti Wilma ajatuksissaan Euroopan Voittaja Curiosity  Proving The Point Kesämielellä

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 3 eli Terrierit.

Taustaa

Rotu syntyi 1800-luvun loppupuolella. Se kehitettiin pääasiassa risteyttämällä suurempi australianterrieri ja yorkshirenterrieri. Australiassa silkkiterrieristä tuli yleinen Victorian ja Uuden Etelä-Walesin osavaltioissa, missä sen kehitys keskittyi Sydneyn kaupungin läheisyyteen. Risteytyksiin käytettiin mahdollisesti myös skyenterrieriä, mihin viittaavat silkkiterrierin suuret korvat. Rotu tuli tunnetuksi Yhdysvalloissa toisen maailmansodan jälkeen ja siitä on sittemmin tullut siellä suosittu. Englannissa se ei ole saanut samaa asemaa, vaan yorkshirenterrieri on siellä pysynyt tämäntyyppisistä kääpiöroduista suosituimpana.

Pystyt korvat hallitsevat

Alkuvaiheessa näitä terrierejä kasvatettiin sekä pysty- että luppakorvaisina. Sittemmin pystykorvista on tullut hallitseva muoto, vaikka vielä nykyäänkin syntyy joskus pentuja, joilla on luppakorvat. Silkkiterrierit sopivat kerrostaloasumiseen, mutta nauttivat, jos niillä on pääsy pihalle, eikä ulkoilu rajoitu pelkästään kävelylenkkeihin taluttimessa. Silkkiterrierin turkki ei ole yhtä tuuhea kuin sen yorkshirenterrieriesivanhemmilla, mutta vaatii kuitenkin säännöllistä harjaamista, jotta se ei takkuuntuisi. Kun koirat vielä pesee joka toinen tai kolmas kuukausi koirashampoolla, se pysyy viehättävän näköisenä ja erikoislaatuinen turkki huippukunnossa.

Luonne

Tyypillinen terrieri - utelias ja valpas.

Koko

Korkeus: 23-26 cm Narttu voi olla vähän pienempi. Silkkiterrierillä on suhteellisen pitkä runko.

Liikunta

Nauttii tutkiskelusta vapaana taluttimesta. Tarvitsee päivittäistä liikuntaa myös ilman talutinta.

Kotioloissa

Saalistaa jyrsijöitä tilaisuuden tarjoutuessa; nauttii pallon perässä juoksemisesta. Järjestä aikaa leikkimiseen.

Käytös

Saattaa pelätä ukkosta ja yllättävän kovia ääniä; tulee yleensä toimeen muiden koirien kanssa. Anna koiralle paljon huomiota niin se kukoistaa.

Turkinhoito

Silkkinen turkki vaatii paljon hoitoa; pentujen turkki ei ole yhtä runsas. Harjaus säännöllisesti ja pesu jopa viikoittain.

Terveys

Polvilumpioluksaatiota; epilepsiaa. Polvi voi tarvita korjaavaa leikkausta; epilepsiaa hoidetaan lääkkeillä, jotka estävät kohtausten tulon.

Lyhyesti

  • Kaunis pieni terrieri
  • Luonteenomainen turkki
  • Vastaanottavainen
  • Turkinhoito on hyvin tärkeää
  • Sinnikäs pienestä koostaan huolimatta

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"