Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Staffordshirenbullterrieri

Staffordshirenbullterrieri on erikoisen näköinen ja lihaksikas rotu. Se on saanut huonoa julkisuutta yhteyksistään pahamaineiseen pitbullterrieriin. Silti staffista on viime vuosina tullut yhä suositumpi älykkyytensä ja uskollisuutensa ansiosta.

Staffordshirenbullterrieri

Stella 9 vko Sami ja Hukka Alma Kolmenässän Mystic Park Scarface Sahrami ja Morka the Fireblade Stydi ja purevat vauvat Mistral alias Nazu 6kk.

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 3 eli Terrierit.

Taustaa

Rotu kehitettiin koiratappeluita varten 1800-luvun alkupuolella. Sen luomisessa käytettiin alun perin risteytyksiä vanhantyylisten bulldoggien ja vanhojen black and tan -terrierien välillä. 1800-luvun puolimaissa rodun kehittämistä jatkoi intohimoinen kasvattaja James Hinks. Hän risteytti koiria edelleen valkoisten vanhaenglanninterriereiden kanssa. Rodulle kehittyi mastiffimainen pää, jossa pään takaosassa sijaitsevat korvat muistuttivat yhä taistelukoiramenneisyydestä. Suuresta suosiostaan johtuen staffordshirenbullterrieri hyväksyttiin vihdoin näyttelyihin kotimaassaan vuonna 1935.

Tottuminen muihin koiriin

Vaikka staffi on melko pienikokoinen, se on yllättävän voimakas koira. Se voi olla hyvin leikkisä ja jopa lempeä, mutta tiukka koulutus nuoresta pitäen on olennaista, jotta sen luonteen itsetietoisempi ja myöhemmässä elämässä muuten ongelmia aiheuttava puoli pysyisi kurissa. Tärkeää on myös staffin tutustuttaminen muihin koiriin jo pentuna, sillä luonnostaan se ei pidä muista koirista eikä varsinkaan toisista staffeista. Kunnolla koulutetusta staffordshirenbullterrieristä tulee loistava seuralainen. Pidä kuitenkin mielessä, ettei koulutus takaa koiran ystävällisyyttä muita koiria kohtaan kävelyllä ollessanne. Suunnittele aina, miten saisit yhteenotot pidetyksi kurissa, vaikka tämä merkitsisi lemmikkisi opettamista käyttämään ajoittain kuonokoppaa.

Luonne

Jääräpäinen ja vahvatahtoinen, eikä pidä muista koirista; uskollinen. Urokset kannattaa steriloida aggressiivisuuden vähentämiseksi.

Koko

Korkeus: 36-41 cm Paino: uros 12,7-17,2 kg, narttu 10,9-15,4 kg Älä ruoki liikaa, sillä koira lihoo helposti - etenkin steriloinnin jälkeen.

Liikunta

Jos koira on täysin hallinnassasi, sille tekee hyvää ulkoilla toisinaan vapaana; hyvin sitkeä. Käytä tarvittaessa kuonokoppaa.

Kotioloissa

Sopii hyvin perhekoiraksi; tulee usein hyvin toimeen lasten kanssa; sopeutuu helposti uuteen ympäristöön.

Käytös

Eloisa; vaatii usein huomiota osakseen hyppimällä. Älä rohkaise koiraa hyppimään.

Turkinhoito

Turkinhoito on hyvin helppoa - vain harjaaminen tarpeen. Tarkista korvat ja kynnet säännöllisesti.

Terveys

Silmävaivoja, kuten perinnöllistä harmaakaihia ja ylimääräisiä silmäripsiä, jotka voivat hangata silmän pintaa. Varmista, että kaihi on tutkittu sukulinjoista; ylimääräiset ripset voivat edellyttää korjausleikkausta.

Lyhyesti

  • Hauskannäköinen
  • Koulutus voi olla työlästä
  • Suhtautuu usein vihamielisesti muihin koiriin
  • Uskollinen ja suojeleva
  • Turkin hoito helppoa

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"