Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Tiibetinmastiffi

Alun perin Himalajan alueelta tulevalla tiibetinmastiffilla on takanaan pitkä historia. Se muistuttaa useista tämäntyyppisistä koiraroduista ehkä eniten alkuperäistä kantaa, josta kaikki nykyiset mastiffit on kehitetty.

Sininen TM tyttö Gändy 3kk Chilcoot Dgaba Don Nemo 14-viikkoa Oky 5v Chuba tejakes namahu du domainen de toundra Chuba Tejakes Namahu Du Domaine De Tountra Dream Chaser's Cuddly Girl of Rocky "Xena" 8kk

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 2 eli Pinserit, snautserit, molossityyppiset ja sveitsinpaimenkoirat.

Taustaa

Mastiffien ryhmän uskotaan syntyneen Aasiassa. Tiibetinmastiffi tuli 1700-luvun lopulla tunnetuksi pääasiassa pelottavana omaisuuden ja karjan vartijana. Rotu nähtiin ensimmäisen kerran Britanniassa vuonna 1828, kun yksi Kuningas Yrjö IV:n (1762-1830) lahjaksi saama tiibetinmastiffi asetettiin näytteille Lontoon eläintarhaan. Mustanpunaruskea on edelleen suosituin värimuoto, mutta tiibetinmastiffien kasvattajat ja omistajat etsivät myös yksilöitä, joilla on rinnassa valkoinen "sydänläiskä", koska sen sanotaan kertovan rohkeudesta.

Tiibetinmastiffi kotona

Mastiffien varhainen alkuperä on tuntematon, mutta ainakin pystykorvat ovat antaneet siihen panoksensa selän päälle kiertyvästä hännästä päätellen. Nykyiset tiibetinmastiffit ovat pienempiä kuin esi-isänsä, vaikka ne ovat edelleen suuria ja voimakkaita koiria. Koira vartioi vaistomaisesti sekä ihmisiä että omaisuutta. Tämän vuoksi se tarvitsee kunnollisen koulutuksen, ennen kuin sen kanssa voi liikkua luottavaisesti. Tiibetinmastiffin edeltäjät oli tapana kotimaassaan sitoa tonti ulkopuolelle, missä niiden tehtävä oli vieraan lähestyessä hälyttää haukkumalla - ei hyökätä. Se on koirille ominaista edelleen.

Luonne

Suojelee kotia ja on epäluuloinen vieraita kohtaan. Pidä koiraa silmällä, kun vieraita on paikalla.

Koko

Korkeus: uros vähintään 66 cm narttu vähintään 61 cm

Liikunta

Säännölliset päivittäiset kävelylenkit ovat tärkeitä. Koira on hyvin voimakas, joten sen on oltava hallinnassa.

Kotioloissa

Ei kokemattomalle; tulee yleensä toimeen vanhempien lasten kanssa.

Käytös

Kehittyy suhteellisen hitaasti; nartulla kiima vain kerran vuodessa, mikä vaikuttaa pentutarjontaan; ei tule hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Kouluta koira hyvin alusta alkaen.

Turkinhoito

Kaksinkertaisen karvapeitteen säännöllinen harjaaminen on tärkeää; se vahvistaa myös omistajan ja koiran sidettä. Puhdista korvat säännöllisesti, jotta ne eivät tulehdu.

Terveys

Perinnöllinen hermostosairaus (CIDN) on etenevä halvaantumissairaus, joka aiheuttaa kuoleman neljässä kuukaudessa; lonkkavikaa; kilpirauhasongelmia, jotka vaikuttavat aineenvaihduntaan. Varmista, että lonkkavika on tutkittu sukulinjoista.

Lyhyesti

  • Jykevä, voimakas rotu
  • Kissamaiset käpälät
  • Tulee kiimaan vain kerran vuodessa
  • Uskollinen ja suojeleva
  • Voi olla raivokas varsinkin haukkuessaan

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"