Pvm:

02.09.2019

Paikkakunta:

Asikkala

Yhteystiedot:

Kirsi Ruotsalainen

Linkki:

Avaa linkki uuteen ikkunaan

Lisääjä:

Kmruotsa

Tapahtuma lisätty:

04.07.2019Ammattimainen koira-avusteinen toiminta- koulutus

Ammattimainen koira-avusteinen toiminta

Eläintenhoidon ammattitutkinto, valinnaiset tutkinnon osat 20 osp

Koulutuksemme perehdyttää koira-avusteisen työskentelyn saloihin ja tarjoaa valmiudet koira-avusteiseen työskentelyyn kasvatus- ja kuntoutusalalla. Koulutus on ainutlaatuinen, sillä Suomessa koira-avusteisesta toiminnasta ei ole aikaisemmin ollut tarjolla yhtä laajaa kokonaisuutta ja osatutkintomahdollisuutta.

Koulutus on osa eläintenhoidon ammattitutkintoa, eläinten kouluttamisen osaamisala, eläinavusteisissa palveluissa käytettävien eläinten kouluttaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen, 20 osp.

Koulutuksessa käymme läpi koira-avusteista toimintaa niin koiran, työntekijän kuin asiakkaankin näkökulmasta. Käsittelemme koiran vaikutusta ihmisen hyvinvointiin koiran hyvinvointi huomioiden. Opiskelemme koiran käyttäytymistä ja kouluttamista sekä käymme läpi avustustoimintaan soveltuvan koiran kriteereitä. Koulutuksessa perehdymme myös koira-avusteisen toiminnan kohderyhmiin ja erilaisten asiakkaiden kohtaamiseen.

Koulutukseen sisältyy asiantuntijaluentoja sekä itsenäistä työskentelyä. Lähiopetusta on yhteensä n. 24 päivää, 2-3 päivää kuukaudessa (ei heinäkuussa).
Ammattimainen koira-avusteinen toiminta -koulutus sopii henkilölle, jolla on eläinalan, sosiaali- ja terveysalan tai opetusalan tutkinto tai koulutus ja kokemusta sekä kiinnostusta toimia laajassa työkentässä. Oma, koira-avusteiseen toimintaan soveltuva koira ei ole välttämättömyys.

Haastattelut pidetään 8.8.2019 Asikkalan kampuksella.

https://www.salpaus.fi/koulutusesittely/ammattimainen-koira-avusteinen-toiminta/?fbclid=IwAR1HYueNm2pmL-tYc3oONsK4q2qRq18DUfAg16n6xKjJr94s5dRnTRI3ZB0