Pvm:

30.10.2016

Aika:

13-14

Paikkakunta:

Turku

Tarkempi sijainti:

Inkilänkatu 4, 20300 Turku

Maksut:

70€/koirakko

Yhteystiedot:

Johanna
Puh: 0440307979

Lisääjä:

koirankota

Tapahtuma lisätty:

23.10.2016



Ata 3 -luokka / Koirankota

Aidossa Tokoagissa (ATA) teemme kontaktia luovia/parantavia harjoituksia ja tunnin päätteeksi agility-tyyppisiä tehtäviä leikkimielisesti. Tavoitteena on koiran arkitottelevaisuus ja aito yhteistyö koiran ja omistajan välillä. Aito tokoagi sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille koirille ja ihmisille, eikä perustottelevaisuutta vaadita. Etenemme luokittain, ja tehtävät vaikeutuvat luokkatasosta seuraavalle siirryttäessä. Koirankodassa voit suorittaa Aidon tokoagin peruskoulun eli luokat 1-3.

ATA-kurssi sisältää 4 x 45 minuuttia ja viidennellä kerralla henkilökohtaisen kertaustentin ja opetuksen keskeisistä asioista. Aito tokoagin 1. luokka sopii 12 viikkoa täyttäneille koirille. Pentujen kanssa tehtävät tehdään pennun ikä ja oppimiskyky huomioiden. Kurssilla opetellaan kontaktia omistajaan, luoksetuloa, istumista yms. arjen perustaitoja.

Lisäksi 5. kerta sovitaan erillisen aikataulun mukaan ns. henkilökohtainen kertauskerta (n. 20 min.), jolloin käymme läpi kurssin keskeiset asiat ja opiskelemme, jos joku asia on tuntunut hankalalta tai jos esim. joudut olemaan poissa joltain kerralta.


30.10. suklo 13 /14.11. MA klo 18 / 20.11. su klo13/ 27.11. su klo12 + erikseen sovittava kertaus/tentti

Kurssin ohjaa Johanna / Koirien koulutusohjaaja, Ata- ohjaaja, Dobo koulutusohjaaja



Yhteistyötä ja ymmärtämistä

Tokoagissa kasvatetaan ihmisen ja koiran välistä luottamussuhdetta sekä kontaktia tekemällä erilaisia arkea hyödyttäviä harjoituksia. Ja agi-osuudessa tunnin päätteeksi tehdään esteharjoituksia enemmän tai vähemmän virallisilla agilityesteillä. Aidossa tokoagissa tämä on jalostettu mahdollisimman koiraystävälliseksi.

Keskeistä on ymmärtää koiran kieltä; sen eleitä ja tapoja kommunikoida. Toiminta tapahtuu positiivisessa hengessä; koiraa ei käskytetä vaan ohjataan tekemään haluttuja asioita ja ajattelemaan itse aktiivisesti. Se on erinomaista koiran peruskoulutusta ja siinä voi edetä omaa tahtiaan. Hyvä kontakti koiraan ehkäisee myös yleisimpien koiraongelmien syntymisen, kuten hihnassa vetämisen. Tai jos ongelma on jo muodostunut, siitä voidaan poisoppia tokoagin keinoin.


Tokoagi sopii kaikille

Opiskelu ei ole kiinni koirakon iästä tai kunnosta, sillä tehtävät vaativat ohjaajalta ja koiralta keskittymistä, mutta ei suurta fyysistä ponnistelua. Lisäksi harjoituksissa ja tenttiarvioinnissa huomioidaan kukin koirakko yksilöllisesti; esimerkiksi agi-osuuksissa voi itse määrittää esteen korkeuden koiralle sopivaksi.

Tokoagi sopii pennulle perusopetukseksi, aikuisen koiran tottelevaisuuskoulutukseksi ja sitä voidaan käyttää myös tukemaan esim. koiratanssia tai agilityä harrastavien koirien treeniä. Olipa tarkoitus saada hyvin käyttäytyvä kotikoira tai kilpakenttien kingi, on tokoagista aina hyötyä ja iloa.

Erityisen paljon tokoagista on ollut hyötyä aroille koirille ja esim. rescue-koirille ja kodinvaihtajille.Tunneilla otetaan huomioon kunkin koirakon vahvuudet ja luottamusta kasvattamalla saadaan ongelmallisia asioita korjattua matkan varrella.

Keskeistä koiran ja ihmisen välinen luottamus ja yhteistyö

Lajin "äitee" on teuvalainen Kirsti Luhtala. Hän on kehittänyt tokoagin ystäviensä kanssa viidentoista vuoden ajan, ja lajia kehitetään edelleen aktiivisesti (nykyisin nimellä Aito tokoagi) tämän päivän koirakkojen tarpeet huomioiden.

Aidon tokoagin ajatusmaailman lähtökohtia ovat mm. Tuire Kaimion ja Turid Rugaasin ajatukset koiran kielestä ja kouluttamisesta sekä koiralähtöinen toiminta.

Vaikka aito tokoagi ei ole kilpailulaji, pystyy siinäkin mittamaan edistystään "tenttimällä" eli kurssin pääteeksi on vapaaehtoinen koe ja henkilökohtainen kertaus koiran kanssa sekä ihmisten kirjallinen koe (jossa saa käyttää kirjoja kokeen tekemisessä).

Aidossa tokoagissa puhutaan kouluista; on esikoulu, perus-, ala-, keski- ja yläkoulu sekä abitentti ja ylioppilaskirjoitukset. Vaativuusasteita on siis useita, mutta lajia voi harrastaa myös ilman tenttimistä. Tavoitteellisille harrastajille tenttijärjestelmä mahdollistaa mitattavan kilpailun oman itsensä kanssa ja mahdollistaa oman edistymisensä arvioinnin. Lisäksi käytännön elämässä huomattava kontaktin ja luottamuksen paraneminen tulevat bonuksena kaikille!

Teksti: http://www.dogpertti.fi/78183009