Pvm:

17.04.2018

Aika:

20-21

Paikkakunta:

TAMPERE

Tarkempi sijainti:

Kässälänkatu 6, 33560 Tampere (Ristinarkku)

Maksut:

15€

Linkki:

Avaa linkki uuteen ikkunaan

Lisääjä:

Wilde

Tapahtuma lisätty:

06.04.2018DOBO, irtotunti

Dobon irtotunti Koirakoulu Vuhuulla Tampereen Ristinarkussa, tervetuloa!

Treenaamme enintään viiden koiran ryhmissä!

Dobo on koiran ja omistajan yhteinen liikuntamuoto. Se on suunniteltu kasvattamaan koiran ja ohjaajan lihaskuntoa, kehonhallintaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Samalla se auttaa parantamaan suhdetta koiran ja ohjaajan välillä. Dobossa harjoitukset tehdään pääasiassa käyttäen apuna ovaalin muotoisia palloja sekä tasapanotyynyjä. Liikeitä on kolmenlaisia; koiran tekemiä, ohjaajan tekemiä sekä yhdessä tehtäviä. Monet liikkeistä ovat muokattavissa helpoista haastaviksi ja näin laji on sopiva kaiken tasoisille harrastajille ja treenaajille.

Koirat voivat treenata tunnilla kytkemättä, kunhan ovat ohjaajansa hallinnassa ja pysyttelevät tämän vierellä. Muussa tapauksessa harjoitukset tehdään kytkettynä. Mikäli koirallasi on jokin sairaus, vamma tai muu terveydellinen ongelma, konsultoi eläinlääkäriä tai fysioterapeuttia ennen dobotunnille ilmoittautumista. Koiran kynsien on hyvä olla lyhyet ja vähintään kolme vuorokautta treeniä aiemmin leikatut, jotta kynsien terävät reunat eivät vaurioita palloja.

Dobotunnille on hyvä ottaa mukaan runsaasti pieniä nameja, vettä ja vesikuppi. Jos koira treenaa kytkettynä on hyvä olla mukana myös tarpeeksi lyhyt hihna, joka ei haittaa liikkumista eikä sotkeudu koira tai ohjaajan jalkoihin sekä mieluiten kaulapanta. Kelatalutin ei sovellu dobotreeneihin.