Pvm:

09.06.2019

Aika:

10-17

Paikkakunta:

Turku

Tarkempi sijainti:

Hakakatu 7-9, 20540 Turku

Maksut:

55€/20€

Yhteystiedot:

Johanna
Puh: 044 0307979

Linkki:

Avaa linkki uuteen ikkunaan

Lisääjä:

koirankota

Tapahtuma lisätty:

25.03.2019Haukut Päivät Lappalaisroduille

Helluntaina heilastellaan lappalaisrotujen seurassa 9.6. sunnuntaina Koirankodassa

Paikka: Hakakatu 7-9, 20540 TurkuHaukut Päivät järjestetään nyt toista kertaa ja tarjolla on luento (avoin kaikille koiranomistajille) ja käytännöntreeniryhmät ( vain lappalaisrodut).

Kouluttajana päivän aikana toimii Sanna Rojola / Lohjan Koirakeskus

Sanna on eläintenkouluttaja (AT) , ongelmakoirakouluttaja, NW ohjaaja sekä kouluttaa alan opiskelijoita Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa. Häneltä löytyy kotoa kolme suomenlapinkoiraa ja onkin pitkänlinjan harrastaja rodun parissa.Päivän ohjelma:
Luento: Eroon ohitusongelmista klo 10-12
Ohitusongelmat ovat koriamaailmassa erittäin yleisiä ja lapinkoirien rotutyypillinen taipumus äänenkäyttöön tekee toisten koirien kohtaamisesta ja ohittamisesta niiden kanssa usein vielä keskimääräistä vaikeampaa. Lapinkoira saattaa haukkua vastaantuleville koirille jo pienenä 7 viikkoisena lyllerönä ja vaikka kyse ei olekaan varsinaisesta remmiräyhäyksestä, kannattaa asiaan kiinnittää huomiota pennun kanssa jo alusta asti. Joskus taas ohitusongelma yllättää (usein n. vuoden ikäisen) koiran omistajan ja ennen kuin ehtii edes miettiä mitä asialle voisi tehdä, on ongelma jo paisunut ja lenkkeilystä tullut molemmille stressaavaa. Luennolla käsitellään yleisimpiä ohitusongelmien taustalta löytyviä syitä (ei syyllisiä!) ja käydään läpi tapoja joilla ognelmallista ohituskäytöstä voi lähteä muuttamaan niin, että lenkkeilyyn palaisi rauha ja stressittömyys.

Avoin kaikille ! Hinta 20€/hlö

*rajoitettu määräKäytännöntreenit:
Vain lappalaiskoirakoille . 4 koirakkoa / ryhmä

Ryhmät ovat kaikentasoisille ja ikäisille1. ryhmä klo 12.30-13.30 Ohitukset
Toisten koirien ohittaminen kauniisti hihnassa on yksi koira-arjen puhuttavimmista käytöksistä. Monet koirat ja omistajat kokevat ohitukset haastaviksi, sillä niihin liittyy paljon ei toivottuja käytöksiä, kuten haukkumista, hihnassa hyppimistä ja kiskomista ja muuta riehumista. Tunnilla opetellaan yksi tekniikka, jonka avulla omistajan on mahdollista lähteä työstämään ohituksia omassa arjessaankin.

2. ryhmä klo 13.30 - 14.30 Kuonopuuhaa koiralle
Kaikki koirat käyttävät mielellään nenäänsä. Ne havainnoivat maailmaan pitkälti hajujen kautta ja haistelu ja asioiden etsiminen haistelemalla on koiraeläimille lajityypillistä toimintaa. Koiran hyvinvointia voi lisätä rutkasti tarjoamalla sille monenlaisia mahdollisuuksia käyttää nenäänsä. Tunnilla käymme läpi muutamia helppoja tapoja aktivoida koiran nenää, ja kurkistetaan tapaan, jolla koiran voi opettaa etsimään esimerkiksi omstajan hukkuneita avaimia, nose workissä käytettävää eucalpytusta tai vaikka sieniä.

tauko n. 15min

3. ryhmä klo 14.45 - 15.45 Arkitottelevaisuus
Koiralta vaaditaan arjessa monenlaisia taitoja joiden opettaminen on usein elämänmittainen projekti. Pennun kanssa arkikäytöksiin tulee paneuduttua usein aktiivisestikin, mutta koiran aikuistuessa osa taidoista sattaa jäädä vähän unohduksiin ja niihin tarvitaan kertausta. Arkitottelevaisuustunnilla opetellaan osallistujen toiveiden mukaan valittavia arjen hallintaa helpottavia käytöksiä. Opeteltavia käytöksiä voisivat olla vaikka luopuminen, luoksetulo tai paikallaan odottaminen.

4. ryhmä klo 15.45 - 16.45 Rauhoittumisen taito
Ihmisten maailmassa koira joutuu usein tilanteisiin, joissa sen vain odotetaan olevan rauhassa paikallaan. Tämä ei suinkaan ole koirille helppoa, varsinkaan ympäristöissä, joissa tapahtuu paljon asioita, jotka jo sinänsä saattavat kiihdyttää koiraa. Rauhoittumiseen liittyviin ongelmiin on kuitenkinm monia syitä, eivätkä kaikki keinot auta kaikkia. Rauhoittumiseen keskittyvällä tunnilla mietimme miten juuri sinun koiraasi voisi auttaa rauhoittumaan. Mietitään mistä rauhoittuminen koostuu, millaisia harjoituksia kmoiran kanssa voisi tehdä, jotta rauhoittuminen muuttuisi helpommaksi ja miten harjoitusten kanssa tulisi edetä.Hinta: 55€/koirakko, sisältää luennon + treenit

Sitovat ilmoittautumiset 3.6 mennessä koirankota@gmail.com