Pvm:

13.08.2019

Aika:

18-18.45

Paikkakunta:

Ylöjärvi

Tarkempi sijainti:

Koirakoulu Pro MiuHau

Maksut:

85

Yhteystiedot:

Susanne Kuusimäki
Puh: 040 8450979

Linkki:

Avaa linkki uuteen ikkunaan

Lisääjä:

helivaataja

Tapahtuma lisätty:

16.07.2019KASVAVA PENTU kurssi (n. 4-7 kk) - Pro MiuHau

KASVAVA PENTU kurssi n. 4-7kk ikäisille pennuille

Haluatko kartuttaa kasvavan pentusi itseluottamusta ja optimismia sekä tärkeitä elämäntaitoja?

Haluatko vahvistaa vuorovaikutusta ja yhteistyötä kasvavan pennun kanssa?

Kurssi on tarkoitettu n. 4-7kk ikäisille pennuille

OPIT

* käytännön työkaluja ja koulutuspelejä elämäntaitojen kouluttamiseen ja toivotun käyttäytymisen vahvistamiseen
* vahvistamaan pennun optimistista suhtautumista asioihin ja itseluottamusta,
* vahvistamaan toimivaa vuorovaikutusta ja yhteistyötä kasvavan pennun kanssa.

Pentu kasvaa ja kehittyy vauhdikkaasti ensimmäisen puolen vuoden aikana. Tänä aikana saadut kokemukset ja opitut elämäntaidot tukevat pennun kehittymistä läpi edessä olevan murrosvaiheen aikuisuuteen. 4-7kk iässä pennut ovat entistä tutkivampia ja maailma avartuu aistien kehittyessä ja auetessa uusille virikkeille.

Pennun saamat kaikki kokemukset ja opitut elämäntaidot jo pentuaikana muovaavat pennun persoonallisuutta ja käyttäytymistä kohti aikuistumista. Pentuna saadut positiiviset ja turvalliset kokemukset ihmisistä, lajitovereista, erilaisista ympäristöistä ja asioista ennaltaehkäisevät tutkimusten mukaan aikuisiän ongelmakäyttäytymistä.

Kasvavien pentujen kanssa erityisesti painotamme elämäntaitojen oppimisen lisäksi sosiaalistamiseen liittyviä asioita, monipuolisia aistikokemuksia ja hyvinvointia tukevia aktiviteetteja sekä virikkeistämistä. Lisäksi kiinnitetään huomiota erilaisten arkipäivän asioiden tasapainoon, huomioiden levon sekä suhteen omistajaan, ihmisiin ja omaan lajiin.

Leikkimieliset koulutuspelit ovat pennuille ja ihmisille hauskoja tapoja oppia uusia asioita mielekkäässä ja hauskassa oppimisympäristössä. Opitte uusia taitoja tai syvennätte aiemmin opittua kuten omistajan kanssa yhteistyössä toimimista, itsehillintää, joustavuutta oppimisessa ja leikkimistä. Kurssiaktiviteeteissa pentu tutustuu mm. alustoihin ja outoihin asioihin sekä hyvinvointia tukeviin aktiviteetteihin. Aktiviteeteilla ja virikkeistämällä tuetaan myös pennun itsenäisyyttä sekä sinnikkyyden kasvattamista.

Pentusi saa kurssilla uudenlaisia kokemuksia ja omistajana saat käytännön työkaluja arkeen, jotka tukevat pennun kouluttamista, käyttäytymisen muokkaamista ja pennun persoonallisuuden kehittymistä. Harjoitteiden avulla opit samalla tuntemaan pentuasi yksilönä entistä syvällisemmin ja tarkkailemaan pennun tunnetiloja, viestintää ja käyttäytymistä. Kurssi tukee toimivan ja luottamuksellisen vuorovaikutussuhteen syntymistä omistajan ja pennun välille.

Kurssilla huomioidaan yksilöllisesti pennun persoonallisuus ja harjoitukset muokataan kullekin pennulle sopivaksi. Kurssille osallistuvien pentujen tulee olla rokotettuja.

Kurssille otetaan noin 4-7 kk ikäisiä pentuja. Kurssikertoja on viisi (5) ja ne ovat 45 minuutin mittaisia. Kurssille otetaan enintään 5 pentua. Kurssilla käydään läpi käytännön harjoitteiden lomassa kouluttamisen perusteita ja muuta teoriaa käytännöllisellä otteella.