Pvm:

26.05.2019

Aika:

11

Paikkakunta:

Turku/Kaarina

Tarkempi sijainti:

Yrittäjänkatu 4, 20760 Kaarina

Maksut:

35/65

Yhteystiedot:

Anna Sydänheimo
Puh: +358503502613

Linkki:

Avaa linkki uuteen ikkunaan

Lisääjä:

annanas

Tapahtuma lisätty:

02.04.2019Kivaa käsittelyä - omaehtoisuus hoitotoimenpiteissä

Ainutlaatuinen koulutuspäivä Pawsiteamin tiloissa Piispanristillä! Luento klo 11-14, käytännön treenit alkaen 14.30. Käytännön treeneihin mahtuu yhteensä 8 koirakkoa.

Miten voisimme tehdä hoitotoimenpiteistä koirille mahdollisimman miellyttäviä? Entä jos ainaisen pakkopullan sijaan hoitotoimenpiteistä tulisikin yhteinen kiva hetki?
Kivaa käsittelyä -seminaari on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat saada hoitotoimenpiteistä vuorovaikutteisempia. Omaehtoisuutta lisäämällä koirista tulee halukkaampia osallistumaan hoitotoimenpiteisiin ja pakollisen pahan sijaan niistä tuleekin koiran ja omistajan yhteisiä laatuhetkiä.

Luennon aikana käymme läpi uusia tekniikoita hoitotoimenpiteisiin, joiden avulla saadaan koira aktiiviseksi toimijaksi käsiteltäessä! Käsitellään mm. miten koiralle pystyy opettamaan positiivisen vahvistamisen kautta startti- ja stoppinappulat eli miten opetetaan koira kertomaan, koska aloittaa ja koska pitää taukoa, sekä erilaisia temppuja arjen hoitotoimenpiteiden helpottamiseksi. Näiden avulla esimerkiksi harjaushetkistä tai kynsienleikkuusta tulee kiva koulutuspeli. Koira ei enää juokse karkuun nähdessään kynsisakset vaan se parhaimmillaan juokseekin innoissaan kynsisaksien luo!

Käytännön treeneissä lähdetään opettelemaan starttinappulakäytöksiä koiran kanssa. Treeneihin voi tulla sekä koirakot, joilla on ongelmia hoitotoimenpiteiden kanssa, että koirakot, jotka haluavat oppia lisäämään omaehtoisuutta ja koiran aktiivisuutta hoitotoimenpiteisiin. Treenit järjestetään pienryhmissä (maks. 4 koiraa). Ennen treenejä osallistujat saavat kyselylomakkeet, joiden kautta kouluttaja pystyy jo kartoittamaan, mitä ja miten lähdetään treenaamaan. Treeneihin osallistujilla tulisi olla positiiviseen vahvistamiseen perustuvan kouluttamisen periaatteet hallussa.

Lisää omaehtoisuudesta voit lukea mm.täältä https://www.pawsiteam.fi/omaehtoinen-kasittely/

Kouluttajana toimii eläintenkouluttaja (AT) Anna Sydänheimo. Annalla on aina ollut turkkikoiria (bichon frisé, englanninsetteri ja vanhaenglanninlammaskoiria), joten hoitotoimenpiteiden mukavuus ja koiran niistä aidosti nauttiminen on Annalle sydämen asia.
Anna on saanut omaehtoisuudesta hoitotoimenpiteissä merkittävimmin oppia Eva Bertilssonilta ja Laura Monaco Torellilta, sekä opiskellut näitä metodeja useampaan otteeseen, mm. viimeksi Co-operative care -leirillä Ruotsissa sekä opettanut omaehtoisen käsittelyn kursseja.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset
https://www.pawsiteam.fi/tuote/kivaa-kasittelya-omaehtoisuus-hoitotoimenpiteissa-koulutuspaiva/