Pvm:

17.08.2019

Aika:

13.30-15

Paikkakunta:

Ylöjärvi

Tarkempi sijainti:

Koirakoulu Pro MiuHau

Maksut:

147

Yhteystiedot:

Susanne Kuusimäki
Puh: 040 8450979

Linkki:

Avaa linkki uuteen ikkunaan

Lisääjä:

helivaataja

Tapahtuma lisätty:

16.07.2019LUOKSETULO JA LÄHELLÄPYSYMINEN - Koirakoulu PRO MIUHAU

Onko koirallasi haasteita luoksetulossa?

Unohtaako koirasi sinut lenkillä ollessa oletpa hihnan päässä tai kun koira on vapaana?

Vetääkö koirasi hihnassa?

OPIT:
* miten vahvistat lähellä pysymistä ja luoksetuloa
* miten yleistät käyttäytymisen arkeen
* millaiset asiat toimivat koirallesi vahvisteina ja häiriöinä

Luoksetulo ja lähellä pysyminen ovat arjen taidoista tärkeimpiä ja usein eniten arjessa pulmia aiheuttavia. Lähellä pysyminen liittyy paitsi ilman remmiä liikkumiseen, myös hihnakäyttäytymiseen. Tällä kurssilla pureudutaan lähellä pysymisen vahvistamiseen ja koiran haluun tulla ja pysyä omistajan lähellä, vuorovaikutussuhteen vahvistamiseen sekä toimivan luoksetulon rakentamiseen.

Kurssilla opit tunnistamaan koirallesi toimivat vahvisteet sekä tilanteet tai ympäristöt, jotka ovat koirallesi sopivia tai liian haastavia koulutustasoon nähden. Harjoittelemme ensin pohjakäyttäytymiset. Tämän jälkeen alamme lisätä häiriöitä niihin sekä vaikeutamme tehtäviä koulutuksen edistymisen mukaan. Käytämme kurssilla myös leikkimielisiä koulutuspelejä, jotka tukevat koiran mielenkiinnon luomista ja ylläpitämistä ja intoa työskennellä ohjaajan kanssa. Kurssilla paneudutaan myös koiran lajityypilliseen käyttäytymiseen ja niihin liittyviin tarpeisiin sekä hyvinvointiin osana koulutussuunnitelmaa. Opit kurssilla myös tunnistamaan koirasi käyttäytymiseen liittyviä signaaleja, ja ennakoimaan erilaisia tilanteita sekä toimimaan niissä. Kurssilla tehdään harjoituksia myös ulkona käyttäytymisen yleistämiseksi.

Kurssilla käytettävät välineet ovat kiinteä panta tai valjaat, tukeva tavallinen hihna ja 5-15m liina. Flexiä kurssilla ja harjoittelussa ei voi käyttää. Liina löytyy myös kouluttajan välineistä, mutta tarvitset liinan tai vastaavan koirasi kouluttamiseen kotona. Luoksetulo ja lähellä pysyminen vaativat pitkäjänteistä harjoittelua ja sitoutumista kouluttamiseen.

Kurssi soveltuu kaiken ikäisille ja kokoisille koirille!

Kurssikertoja on viisi (5). Kurssikerrat ovat 1.5 tunnin mittaisia. Kurssille osallistuvien koirien tulee olla rokotettuja. Osa kurssikerroista järjestetään eri paikoissa ulkona oikeassa ympäristössä.

Kurssilla käydään läpi käytännön harjoitteiden lomassa kouluttamisen perusteita kurssin teemaan liittyen.

Ilmoittautuessasi kerro kaavakkeella, mikäli sinulla on jokin erityinen toive kurssilla käsiteltäville asioille tai haaste.

Ensimmäisellä kurssikerralla jätä koira odottamaan autoon, ja tule ensin itse sisään ja tuo koulutustarvikkeet sisälle. Aloitamme keskustelulla ilman koiraa.