Pvm:

02.11.2019

Aika:

8.00-17.00

Paikkakunta:

Lohja

Tarkempi sijainti:

Sampokuja 3 08680 Lohja

Maksut:

165

Linkki:

Avaa linkki uuteen ikkunaan

Lisääjä:

lohjankoirakeskus

Tapahtuma lisätty:

19.09.2019Starttinappulakäytökset vuorovaikutuksen välineenä

Oletko kiinnostunut eläimesi mielipiteistä? Haluatko muuttaa niitä? Tai onko sinulla vaikeuksia ymmärtää mitä eläimesi haluaa tai ei halua? Oetko törmännyt ajatuksiin siitä, että valinnan mahdollisuus helpottaa ikävien asioiden kohtaamista myös koirien kanssa toimittaessa?

Monet lemmikkimme ovat sellaisia, että ne eivät halua niitä koskettavan johonkin ruumiin osaan: monet hevoset arkovat päätään, koirat peräpäätään tai tassujaan. Myös erilaiset hoitotoimenpiteet voivat olla niille vastenmielisiä. Joillain eläimillä loppuu motivaatio yhdessä tekemiseen kuin veitsellä leikaten kun se tajuaa tulossa olevan jokin käsittelytoimenpide.

Tällaisissa tilanteissa voimme ottaa avuksi starttinappulakäytökset. Niiden avulla eläimet antavat kouluttajalle tai käsittelijälle informaatiota siitä, minkälaisen valinnan eläin tekisi, jos se siinä tilanteessa saisi valita. Näin emme tule pakottaneeksi niitä tilanteisiin, joihin ne eivät halua. Ja ennen kaikkea: voimme alkaa muokata niiden mielipidettä näistä tilanteista entistä hienovaraisemmin. Tuloksena on paremmin sujuva yhteistyö ja molemminpuolinen luottamus.

Kurssin tavoitteena on tarjota ymmärrys siitä, mitä starttinappulakäytökset ovat ja mikä on käyttäytymisen ja kouluttamisen teoria niiden taustalla. Kurssilla opetellaan ohjatusti kouluttamaan starttinappulakäytös tai -käytöksiä alusta loppuun. Osallistujat oppivat tekemään kirjalliset koulutussuunnitelmat koulutuksen tueksi ja pitämään kirjaa koulutuksen etenemisestä.

Kurssille voi osallistua minkä eläinlajin edustajan kanssa tahan. Arkuus ei myöskään ole este, sillä koulutus tapahtuu kurssin aikana kotona.

SISÄLTÖ

Kurssilla opit

kouluttamaan yhden tai useampia starttinappulakäytöksiä alusta loppuun asti.
tekemään koulutussuunnitelman starttinappulakäytöksen kouluttamiseen ja soveltamiseen.

Kurssi koostuu kahdesta lähipäivästä ja koulutussuunnitelmien ja -videoiden yksilöllisestä kommentoinnista:

Päivä 1: Starttinappulakäytösten teoria ja koulutussuunnitelmien tekeminen ohjatusti. Mikäli joku/jotkut osallistujista haluavat ottaa eläimen mukaan, se on mahdollista.

Väliaika: Facebook –ryhmä, jossa voi keskustella ja saada kommentteja omiin koulutusvideoihin.

Päivä 2: Yhteenveto osallistujien koulutusprojekteista: keskustelemme yhdessä valituista menettelytavoista, katsomme ja analysoimme yhdessä videoita, sekä kertaamme teoriaa. Toisin sanoen opimme toistemme projekteista!

Kurssin kouluttajana toimii Mervi Niemi.

La 2.11 - la 7.12