Pvm:

01.12.2019

Aika:

11-18

Paikkakunta:

Espoo

Tarkempi sijainti:

Karapellontie 4 Cb

Maksut:

49,00 / 70,00

Yhteystiedot:

Ritva Oljakka
Puh: 0405615503

Linkki:

Avaa linkki uuteen ikkunaan

Lisääjä:

TassuTreeni

Tapahtuma lisätty:

18.10.2019Vahvista toimintaa, palkitse yksilöä! -koulutuspäivä 1.12.2019

Tämän koulutuspäivän pääteemoja ovat yksilöllinen palkitseminen ja palkkiojärjestelmän rakentaminen koiran koulutukseen. Koulutuspäivä koostuu neljästä lyhyestä teemaluennosta ja niihin perustuvista käytännön harjoituksista sekä alku- ja loppuluennoista. Koulutuspäivä sopii käytännöllisyytensä vuoksi niin aloitteleville kuin osaaville koiraharrastajille, pennusta kokeneisiin harrastuskoiriin.

Koirien koulutuksessa tunnetaan nykyisin paljon erilaisia menetelmiä ja tekniikoita. Jokaiseen ongelmaan löytynee vähintään kourallinen ratkaisuja. Useita menetelmiä yhdistävä ongelmakohta on koiran käyttäytymisen ohjaaminen alkupainotteisesti, jolloin sujuva eteneminen estyy ja koiran suoriutumisen ensisijaisena ehtona on jokin tietty vireystila.

Koira oppii palkkiomerkit eli ehdollistuneet vahvisteet samalla tavalla kuin tehtäviin liitettävät vihjeet. Niihin molempiin linkittyy tietynlaista, ennalta suunniteltua käyttäytymistä. Johdonmukaisessa koulutuksessa vihjeet johtavat palkitsevaan toimintaan aivan kuten palkkiomerkit. Näin ollen erilaisia vihjeitä voidaan käyttää myöhemmin palkkioina koirien koulutuksessa.

Koulutustekniset periaatteet ja pitkän aikavälin tavoitteet ovat yksinkertaisesti ja käytännöllisesti toteutettavia. Koulutuspäivän käytäntöön sovellettavat teemat ovat:

Palkkiomerkkien erottelusta palkkiojärjestelmäksiUuden vahvisteen opettaminen vanhalta lainaamallaKeep-going-signaali jatkuvuuden ja ponnistelun työkalunaVihjesanasta (toiminnalliseksi) vahvisteeksi.

Luennoijana on eläinten oppimisen ja käyttäytymisanalyysin asiantuntija Jirka Vierimaa.

Jirkan koulutuksissa on tavattu toistakymmentä eri eläinlajia ja yli 5000 koiraa.
Hänen erityiskiinnostuksensa liittyy positiivisen vahvistamisen menetelmiin ongelmanratkaisussa ja urheilukoirien koulutuksessa.
Jirka on yksi Tampereen yliopiston eläinkouluttajakoulutuksen pääkouluttajista.

Rajoitettu osanottajamäärä, ilmottaudu mukaan