Julkaise Twitterissä Jaa MySpacessa Jaa Deliciousissa Tilaa uutiset Googleen
UUTINEN - Lauantaina, 17.07.2010 klo 20:07

Kulkukoiria kohdellaan julmasti Romaniassa

Save the Dogs -eläinsuojelujärjestön kuvaama video paljastaa, miten koiria tapetaan Romanian kunnallisella koiratarhalla.


Cernavodan kaupungin palkkaaman yrityksen työntekijät vievät koirat toisen kaupungin tarhalle, jossa he tappavat koirat julmasti ja lainvastaisesti: metallipihdeillä kiinnipidetylle koiralle annetaan aidan raosta injektio suoraan rintakehään.

Romanian eläinsuojelulainsäädännön mukaan terveen koiran lopettaminen on kielletty. Sairas koira on lopetettava niin, ettei koira kärsi: lopetusaineen saa antaa vain nukutuksessa ja ainoastaan suonensisäisesti. Lopetusaineen pistäminen muualle kuin suoneen, voi aiheuttaa koiralle hitaan ja tuskallisen kuoleman.

Videolla näkyvä tapaus ei ole ainutlaatuinen Romaniassa, jossa kulkukoiria arvioidaan olevan kaksi miljoonaa. Koiria myrkytetään, poltetaan, ammutaan tai kerätään kunnallisille tarhoille, joissa ne kuolevat nälkään, janoon tai sairauksiin.

Koirien tappaminen ei ratkaise kulkukoiraongelmaa. Tutkimusten mukaan kestävin ja inhimillisin tapa vähentää kulkukoirien määrää on niiden sterilointi ja palauttaminen takaisin reviirilleen. Myös Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee koirien sterilointia.

Save the Dogs on steriloinut ja rokottanut Romaniassa yli 12 000 koiraa. Cernavodan kulkukoirista 95 % on steriloitu ja koirien määrä on vähentynyt kahdesta tuhannesta kolmeen sataan.

Save the Dogs vaatii Cernavodan kaupunkia lopettamaan yhteistyön videolla näkyvän koiratarhan kanssa. Save the Dogs on nostanut syytteen koiratarhaa ylläpitävää yritystä sekä koiria lopettanutta eläinlääkäriä vastaan.

“Valitettavasti vastaavat syytteet johtavat Romaniassa harvoin toimenpiteisiin. Kulkukoiriin kohdistuviin julmuuksiin voisi puuttua tehokkaammin, jos EU:n toimivalta laajentuisi koskemaan myös lemmikkieläimiä. Tämän eteen teemme paljon työtä”, Jenny Vestlund Kodittomien koirien ystävät ry:stä sanoo. Järjestö tekee yhteistyötä Save the Dogsin kanssa.


Video löytyy youtubesta mm. hakusanalla Cernavoda dogs. Koirat.com huomauttaa, että video EI ole soveliasta katseltavaa lapsille eikä heikkohermoisille!!!!

Aiheesta tiedotti Kodittomien koirien ystävät ry

Koirat.com - 17.07.2010

Aiheeseen liittyviä uutisia: