Julkaise Twitterissä Jaa MySpacessa Jaa Deliciousissa Tilaa uutiset Googleen
UUTINEN - Maanantaina, 31.12.2012 klo 02:34

Uutisvuosi 2012 - mistä aiheista koiramaailmassa puhuttiin?

Vuosi 2012 alkaa olla lopuillaan, joten on aika tarkastella kuluneen vuoden uutisia koiramaailman osalta. Samalla Koirat.comin uutisosasto haluaa kiittää lukijoitaan kuluneesta vuodesta.


Vuoden 2012 vaihtuessa Suomessa astui voimaan koirakansan arkeen merkittävästi vaikuttanut lakiuudistus: koirien pääsy ravintolaan ei ollut enää lailla kielletty vaan jokaisen ravintoloitsijan itse valittavissa. Tammikuun alussa tehdyn ensimmäisen selvityksen mukaan enemmistö ravintoloista ei vielä sallinut koira-asiakkaita. Hiljalleen tilanne kuitenkin parani ja jo maaliskuussa voitiin uutisoida kahdesta uudesta koirakahvilasta

Maaliskuussa kohistiin myös Cruftsin näyttelystä, jossa useampi rotunsa paras koira ei läpäissyt eläinlääkärin tarkastusta, eikä päässyt kilpailemaan ryhmävoitosta. Lukukoiratoiminta laajeni kevään aikana ja huhtikuisen koiranpäivän teemana oli vastuullisuus koiranomistajana.

Lomakauden alkaessa Koirat.comissa aloitettiin juttusarja Koiran kanssa matkalla. Sarjan ensimmäisessä osassa käsiteltiin automatkustusta, toisessa osassa testattiin juomakuppia ja kolmannessa osassa perehdyttiin lentomatkustukseen. Sarjaan on tulossa jatkoa keväällä 2013!

Siinä missä Helsingissä ulotettiin lifestyletrendit koiramaailmaankin niin designpuiston kuin designshoppailunkin myötä, oltiin Turussa puolestaan perinteisemmällä linjalla uuden koirapuiston auettua Kupittaalle.

Koirankakkatarroja oli jaossa roskiksiin niin Oulussa kuin Espoossakin. Hannes Lohen koiratutkimuskin eteni kun hänen tutkimusryhmänsä löysi suomenajokoirilta geenivirheen.

Vaikka netti lisääntyy tiedonjaon saralla koko ajan, pitää vanha kunnon kirja yhä paikkansa. Vuoden uutuuksista Koirat.comissa arvioitiin kolme: helmikuussa tarkasteltavaksi päätyi Mustin tassukirja kaikenkarvaisista koirista. Kesällä vuorossa oli Tommy Wirenin kannustava koulutusopas ja vuoden lopulla arvioitiin vielä kasvojenlukutieteeseen pohjautuvaa Koiransa näköinen-teosta.

Uusia ominaisuuksiakin Koirat.comissa julkaistiin kuluvana vuonna ja lisää uutuuksia on tulossa myös ensi kevään aikana. Tarkkailkaahan uutisosastoa ja muutenkin sivustoa! Lopuksi haluamme kiittää lukijoitamme tästä vuodesta, pysykäähän seurassamme myös ensi vuonna.

Koirat.com - 31.12.2012

Aiheeseen liittyviä uutisia: