Takaisin
AKUN MATKA AIKUISUUTEEN - Torstaina, 26.06.2014 klo 14:48

Toipilaana

En olekkaan hetkeen kirjoitellut.
Vietimme viime viikon mökillä ensimmäistä kertaa yhdessä. Siellä oli hauskaa, sai juosta pihalla vapaana ja sisälläkin oli paljon tilaa olla.
Mökiltä paluun jälkeen, muutaman kotonaolopäivän jäljeen alkoivat vatsaoireeni. Maanantain ja tiistain välisenä yönä minulta tuli ripuli. Heti perään oksennus monen monta kertaa. Voin niin huonosti, että puklasin 15 kertaa 4 tunnin aikana ja vatsa oli aivan sekaisin..
Emäntäni alkoi soittelemaan aikaa lääkäriin, saimme ajan Soukasta. Siellä minusta otettiin röntgenit ja verikokeet. Etsivät sisältäni jotain sinne kuulumatonta. Mitään sellaista ei kuvissa näkynyt. Mahani pullotti kaasuista, jotka aiheuttivat kipua minulle. Olin myös todella voimakkaasti kuivunut, joten minua nesteytettiin suoraan niskaan suolaliuoksella.
Menimme kotiin antibioottien, pahoinvointilääkkeiden kanssa. Illalla piristyin, leikin leluilla ja olin ihan kuin ennenkin. Oksennustakaan ei tullut, koska sain siihen lääkkeen piikkinä.
Seuraavana päivänä en enää syönyt enkä juonut. Emäntäni alkoi soittamaan minulle uutta lääkäriaikaa iltapäivällä, koska mitään ei mennyt sisääni.
Päädyimme Anidentiin, vanhaan tuttuun hammashoitolaani. Siellä minut kuvattiin uudelleen, verikokeet otettiin ja tutkittiin.
Parin tunnin tutkimusten jälkeen lääkäri ehdotti mahani avaamista leikkauksella.
Tulehdusarvot olivat koholla, kuume oli laskenut, mutta olin edelleen kuivunut. Kuvissani näkyi lisää kaasua, se oli lisääntynyt edellisestä päivästä.
Minut leikattiin heti. Lääkäriasema meni kiinni, mutta jäin sinne operoitavaksi. Kahden tunnin jälkeen lopputulos oli, ettei sisälläni tosiaan ollut mitään tukosta eikä vierasesinettä.
Edellisenä päivänä olin saanut diagnoosin ärhäkästä suolistotulehduksesta. Se vahvistui, sillä mitään ylimääräistä sisältäni ei löytynyt. Kaasuja sekä nesteitä mahassa sekä suolistossa oli pilvin pimein, niitä liikutettiin eteenpäin kohti peräsuolta, koska olivat jääneet jumiin mahaani ja ohutsuoleeni.
Kotiuduimme puolen yön aikaan. Olin aivan naatti. Mahassani on haava rintalastasta häpyluuhun asti. Se on vielä siteessä, mutta kohta se otetaan pois ja joudun pitämään kauluria, mitä en siedä. Sain kaikki lääkkeeni tänään väkipakolla, koska en syö vieläkään. Vettä join tunti sitten ja ihan reilusti joten välitöntä vaaraa ei nyt ole.
Olin yön ihan hiljaa, välillä silmät auki ja välillä ne olivat kiinni. Emäntäni ja isäntäni valvoivat kanssani vuorotellen.
Nyt jatkan toipumista. Pissalla käynti on hieman outoa, olen tehnyt sen kerran ulkona tämän haavan kanssa. Olen hyvin krapulainen anestesiasta.
Toivottavasti paranen pian ja kunnolla..


Toipilas, Aku