Takaisin
CINDYHUOLEHTII - Keskiviikkona, 24.05.2017 klo 16:39

Taas näitä päiviä – Kenkäsuutari nimeltä Cindy

Niin kuin edellisestä postauksestani kävi varmasti selväksi, Cindy on aina ollut aika energinen tapaus. Vanhuus ei tietenkään ole tullut yksin, mutta aika ajoin se saa edelleen melkoisia päähänpistoja! Tämä tuli jälleen kerran koettua eilen illalla töistä kotiin palatessa. Monet koiranomistajat tässä kohtaa varmasti jo arvaavatkin omista kokemuksistaan mikä näky odotti oven takana. Noh, ei sentään eteisessä vielä – Eteisessä oli tuttu kuono vastassa häntä heiluen niin kuin aina. Tällä kertaa erona oli vaan se, että vanhan rouvan häpeilevästä olemuksesta arvasin, että nyt ollaan oltu vähän pahan teossa. Siispä jätin kenkäni jalkaan ja lähdin arvioimaan tuhoja samalla kun toinen suurin piirtein tunki päänsä tuulikaappiin piiloon.

-Ei! Miksi juuri ne! Tai, no tietenkin juuri ne, kuinkas muutenkaan. Miksen laittanut niitä vaatehuoneeseen. Nämä olivat ensimmäiset ajatukseni kun näin uudet kalliit kenkäni syötynä nojatuolilla. Vaikka Cindy on ollut vilkas tapaus, ei meillä tämänkaltaisia ongelmia ole juurikaan ollut. Pentuvaiheessa tietty kyllä, mutta olemme pyrkineet alusta asti kouluttamaan Cindyä pidättäytymään omissa leluissaan. Cindy kyllä riepottelee lelunsa palasiksi vaivatta, mutta se on jättänyt kotimme irtaimiston rauhaan niin kuin sille on opetettukin. Tuntuu kuitenkin, että monilla muilla näitä koiran tuho-ongelmia on enemmänkin, joten kokosin tähän muutamia hyväksi koettuja koulutusvinkkejä ikävien yllätyksien välttämiseksi:

1. On hyvä ymmärtää, miksi koira tekee vahinkojaan. Yleisimpiä syitä on stressi ja tottumattomuus yksinoloon. Myös normaalia on, että koira ei tiedä mikä on hänen ja mikä ei. Eli yksinkertaisesti koulutuksen puutetta tai sitten yksinoloaika on kasvaa liian pitkäksi, joten koira tylsistyy. Aina, välttämättä kummempaa syytä ei ole ja kaikki koirat eivät koskaan opi pois tällaisesta käyttäytymisestä. Syyt käytökseen on aina selvitettävä, voit lukea lisää koirien ongelmista yksinjäämisestä esim. täältä

2. Jos talo on iso, koirasta voi olla hirvittävää olla yksin siellä. Voit turvallisuuden lisäämiseksi rajata koiran tilan yhteen tai kahteen huoneeseen. Kannattaa tietenkin poistaa huoneista vaaralliset tai houkuttelevat esineet ja korvata ne koiran omilla leluilla.

3. Koiraa ei kannata innostuttaa aamulla ennen töihin lähtöä, sillä se lisää sen
adrenaliinitasoa, jonka laskemisessa menee monta tuntia.

4. Keksi koiralle tekemistä. Purulelun tai namien piilottaminen on hyvää ajanvietettä koiralle yksin ollessaan.

Siitä pääsemmekin sitten siihen, että kattaako kotivakuutus lemmikkien aiheuttamat tuhot? Okei, ne ovat vain kengät. Silti melko kalliit kengät ja tottakai tuhotyö harmittaa. Mietin myös niitä joiden koira on järsinyt esimerkiksi sohvan jalat, joka on jo kalliimpi vahinko. En ole ennen tällaisia asioita joutunut pohtimaan, joten selvitin asioita ja sain hyviä neuvoja niin vakuutusyhtiöstä, netistä kuin ystäviltäkin. Selvisi, että kotivakuutus ei korvaa lemmikin tyypillisestä käytöksestä aiheutuvia vahinkoja. Myöskään esinevakuutus ei korvaa muita kuin äkillisiä ja ennalta arvaamattomia vahinkoja. Tämä episodi ei sitten kuulemma olisi ollut sellainen. Lemmikkivakuutuksetkin ovat vain sairastumisen tai tapaturman varalle. Tämä oli minusta erittäin mielenkiintoista, vaikka itseni mielestä koirien tekemät tuhot kodissa kuuluu arkeen. Jos sellaisia ei kestä, niin kannattaako koiraa edes hankkia? Sain ystävältäni kuitenkin näppärän vinkin, joka kertoi hankkineensa jo vuosikausia riskialttiit tavarat luottokortilla. Joissain, esimerkiksi Nordean luottokorteissa on tuoteturva, johon nimittäin kuuluu vakuutus siltä varalta, jos lemmikki rikkoo tai syö kortilla ostetun esineen tai tuotteen. Eli siinä on ainakin yksi hyvä tapa suojautua lemmikin mahdollisilta ikävältä päähänpistolta!

Lemmikkivakuutuksen sisältävistä luottokorteista löytyy lisää tietoa täältä

Tiedättekö, onko jotain muita hyviä vinkkejä tai tapoja miten suojautua lemmikkien tuhotöiltä tai korvaako joku muu normaalivakuutus?