Takaisin
FRODO REPPULI - Tiistaina, 09.07.2013 klo 17:57

Pitkästä aikaa

Löytyihän tämäkin pitkästä aikaa ja karvaturrit ovat lisääntyneet kokemuksen ohella sitten viime kerran. Kotoa läytyy oma skaksanpaimenkoira ja kissa, sekä uusin tulokas seropi nurttu toistaiseksi hoitokoirana. Frodo jäi asumaan vanhemmille teinin muuttaessa kotoa pois :)

Frodosta on kasvanut vihdoin viimein aikuinen, tai niin asikuinen kuin siitä varmastikkaan voi tulla. Temppuja sekä intoa Frodolta tekemiseen löytyy, sekä myöskin on oppinut ilmaisemaan itseään hienosti, mm erittelee onko nälkä , jano, tahtooko ulios, leikkiä... Kysyttäessä "Mitä haluat" näyttää esim vesi kupin ja tarkennettaessa "onko jano" koskee kuonolla käteen (=tööttää). Helpottaa elämää kummasti kun koira kertoo mikä on mielentila ja tuo dialogin koiran kanssa.
Tähän mennessä ainakaan Frodo ei ole oppinut tulemaan luokse vapaana vaan lähtee jälkien perään vimmattuna. Ratkaisuna on ollut pitkä liina jossa saa juosta ja onkin oppinut hyvin liinan kantomatkan ja toimi hienosti sen päässä. Tämä tuo myös kaipaamaa vapautta elämään.

Sitten hieman omista otuksista: Jäppi on suurensuuri saksanpaimenkoira, säkää herralla on 75cm. BH-testin käynyt kaveri, jolle mamman miellyttäminen on elämän tehtävä. Jäpppi kiersi muutamia koteja ennen tuloaan meille ja tästä kokemuksesta jäi pieni eroahdistus sekä todella suuri leimautuminen minuun. Jäppi on ns yhden ihmisen koira. Eroahdistuksen olemme saaneet voitettua ja jatkamme edelleen uskon valamista siihen ettei taivas putoa jäpppisen niskaan vaikkei mamma olekkaan paikalla.

Vajaan vuoden ikäinen kissa narttu Kirppu kuuluu myös laumaan ja onkin Jäpin suurin intohimo heti mamman jälkeen, joten jahtaamisleikki on meillä suuressa suosiossa tämän parivaljakon kanssa. Vanhoista tavoista kiinni pitäen sain inspiraatuion kokeilla kissan kouluttamista, joten Kirppu istuu ja tulee luokse pyynnöstä.

Uusin tuttavuss meille on seropi narttu Rontti joka on meillä hoitokoirana toistaiseksi. Saa nähdä kuinka käy, neiti on onnistunut valloittamaan persoonallaan jo meidät kaikki. Ensimmäiset vuotensa tämä tapaus on elänyt ns "pellossa" ja olemmekin aloittaneet koulutuksen aivan alusta. Ja hyvin nopeasti tuli huomattua että tässä on FrodoII niin ulkonäöltään kuin lunteeltaan sekä vieteiltään. Tästä myöhemmin lisää.