Takaisin
HAAVENA OMA KOIRA - Maanantaina, 18.06.2018 klo 16:41

Kohti koiran hankkimista

Olen jo muutaman vuoden unelmoinut omasta koirasta. Varmasti tämä unelma lähtee jo ihan siitä, että lapsuudenkodissa oli koira, ja vaikka alussa olin tosi suuresti sen hankkimista vastaan, niin lopulta tykästyin koiriin kovasti. Valitettavasti kuitenkin tämän hetkinen elämäntilanteeni ei oikein mahdollista järkevää koiran hankkimista. Tässä blogissa tulenkin siis kirjoittamaan siitä, miten pyrin pääsemään lähemmäs koiran ostamista.

Tämän hetkisiä esteitä koiran ostamiselle:

Asumistilanne. Asun tällä hetkellä pienehkössä kerrostaloasunnossa, eikä täällä oikein voi pitää järkevästi sen tyyppistä koiraa, minkä luultavasti haluaisin (tästä enemmän viimeisessä kohdassa). Valitettavasti vaikuttaa siltä, että tämä asumistilanne ei tule ratkeamaan ihan lähitulevaisuudessa.

Aikataulut. Tällä hetkellä elämärytmini on melko epäsäännöllinen ja tämä voi vielä muuttua tästä aika suuresti lähitulevaisuudessa. Tähän tilanteeseen olisi siis vaikea ottaa koiraa, joka kuitenkin tarvitsee varsin säännöllistä ulkoiluttamista jne.

Rahatilanne. Valitettavasti myöskään rahatilanne ei tällä hetkellä oikein mahdollista järkevää koiran ostamista. Tai ostaminenhan varmaan onnistuisi vaikka lainaa ottamalla, ja koska nykyään on niin helppo saada laina nopeasti tilille, niin on tähän ollutkin jonkun verran houkutusta. Yritän kuitenkin muistaa sen, että niin ihana kuin koira olisikin, niin siitä tulee myös jatkossa melko paljon kuluja (ruoat, vakuutukset, eläinlääkärit, lelut, muut), ja näiden kanssa yhtä aikaa ei ole todellakaan kiva maksaa pikavippien laskuja.

Epävarmuus siitä, mikä koira sopii itselleni parhaiten. Vaikka haluankin koiran, niin en ole vielä päässyt ihan lopulliseen varmuuteen siitä, minkä tyyppinen olisi itselleni paras. Hieman rajausta olen tehnyt jo mielessä ihan sen perusteella, että haluan esimerkiksi voida harrastaa reippaasti ulkoilua koiran kanssa. Toisaalta taas koiran ei olisi hyvä olla liian energinen, koska olen itse melko rauhallinen tyyppi.