Takaisin
HALLAN HARHAA - Tiistaina, 22.05.2012 klo 10:47

Vastauksia

Huomasin että mulla on jäänyt monta monituista kysymystä vastaamatta noihin kommentteihin. Blogihan syntyy paitsi blogiteksteistä ja kuvista myös siitä keskustelusta jota se synnyttää. Kommentteja on aina ilo lukea ja niistä tulee hyvä mieli. Ja siksi halusinkin tällä kertaa vastailla teidän kysymyksiinne ja ajatuksiinne. Kuvituksena käytän niitä mallin töitä mihin emäntä on mut viime aikoina pistänyt (maaliskuusta toukokuun puoliväliin).
Uimisesta

Halla! Sulla on ihan vääränlainen käsitys kastumisesta! 1. Itse uiminen ja kastuminen on ihan sikaällöttävää ja kaikin puolin varottavaa (Hyvä Yuki!) ja veteen joutumista on kaikin puolin vältettävä. 2. Fööni on ihana. Se tuulettaa mukavasti ja puhaltaa kivaa ilmaa ja sen ansiosta pystyy nukahtamaan helposti. Nyt Halla, suureen mielipidevaihdokseen ja äkkiä! Ja Emännälles terveisiä, että ostaa vaan paremmin puhaltavan föönin, puhaltaa kivemmin. T: Rolle


Voi Rolle! Sulla on vaan joku Kammo. Ei kastuminen ole pahaa eikä ällöä ellei se tapahdu emännän toimesta. Jos saa itse päättää kastumisesta niin ei ole mitään kivempaa kuin kastua! Rapakot, ojanpohjat, meri, järvi ja kaikenlaiset pienet lammet kunniaan! Aamuisinkin voi mennä emännälle kaveriksi suihkun alle kun onhan se aika ihanaa nähdä taas pitkän yön jälkeen (me nukutaan kyllä usein samassa huoneessa, mutta en mä emäntää aina unissa näe joten ilahdun joka aamu kun huomaan että se on vieläkin olemassa). Mä voisin opettaa sua uimaan, jos et osaa vielä kunnolla. Isikin on oppinu Hallan uimakoulussa ja ui nykyisin jopa vapaaehtoisesti (karkuun mua etten roiski vettä sen päälle innostuksissani). Rannalla huiskin sitä märillä tassuilla ja sit se alkaa uida (mutisee veteen mennessään että on sama uida kun kastuu kuitenkin).

Fööni taas on kauhea hirvistys ja ilkeä koirien kidutusväline. Ainoa hyvä puoli on, että sen jälkeen tulee lämmin. Ja koska emäntä on lukenu sun kommentteja niin se osti sen kamalan koiraimurin! Nyt mua on imuroitu jo ainakin miljoona kertaa. Ainoa ilo siinä on se että se imuroi sillä muitakin ja hätätilassa myös itseään (vaikka onhan se hiukan noloa että se käyttää koiraimuria omiin hiuksiinsa...)Elekielestä

Moikka Halla! Mä oon Afi 1,5v dalmis ja mä osaan sekä takamusmuksautuksen että irvistyksen että kieli-irvistyksen(tosin, osaan kyllä usein just purra kieleeni!). Olen lisäks aika haka pakokiepsahduksessa ja kiemurtelen vaikka kenen painiotteista karkuun! Ykskin poika yritti vähän lämmitellä mua(tai no, aiko mennä kyllä suoraan asiaan) mut mä pakokiepsahtelin useampaan otteeseen alta pois ja sit sen omistaja tuli hakemaan sen pois. Ei se mua haitannu, ei se mitään pystyny tekee ku mä pakokiepsahdin taas! :D Osaatko sä pakokiepsahtaa? :)


Osaan pakokiepsahtaa! Sehän on takamusmuksautuksen sovellus tavallaan. Käytän sitä ääliöpoikiin ja sit joskus esim äitiin, jos oon vahingossa vähän ärsyttäny sitä. Sillon voi ensin ärjyä ja sit pakokiepsahtaa. Ihanaa että joku muukin osaa nää tärkeät taidot! Hyvä Afi!Moi Halla! Mä olen emännän kanssa lukenut tätä blokia ja aattelin kysyä neuvoa kun tunnut tietävän niin paljon! Meidän emäntä toi kotiin sellaisen hassun pikkueläimen, joka näyttää vähän koiralta mutta siällä on piiitkät korvat eikä häntää ollenkaan! Se haiseekin vähän hassulle ja syö heinää. Mä maistoinkin sitä heinää, mutta emäntä sanoi että koirat ei saa syödä sitä! Jos koirat ei kerta saa sitä syödä niin mikä se kummaeläin sitten on?Emäntä huijaa. Koirat voi syödä tosi hyvin heinää (mä syön melkein joka päivä!). Lisäksi siinä voi kieriskellä (erityisen hyvä tulos tulee jos ensin kierii mudassa). Emäntä ei vaan jostain syystä aina tiedä mitä kaikkea me voidaan syödä. Sit pitää vaan opettaa niitä. Tuleeko sen kummaeläimen takapäästä nameja? Jos tulee niin se on P-U-P-U jota ei saa kuulemma sekottaa pupuun. Ainaki emäntä väittää että ne on eri asia. P-U-P-U on sisäeläin jonka kaa voi leikkiä. Pupu taas on ruokaa joka juoksee ulkona. Kerran ihan vasta me kyllä nähtiin P-U-P-U ulkona lenkillä joka oli vähällä sekottaa mut. Mutta sillä oli valjaat ja remmi joten mä tyydyin vaan huiskutteleen sille häntää ja hymyilemään koko hammasrivistöllä!
Suunnistuksesta

Ei Halla kuule sun emäntäs ole ainoa joka ei osaa suunnistaa. Emäntä meinaan hukkas ittensä tuttuun metsään tutulle lenkille, joten se siitä. Ja Emäntä ei ole edes opettanut mulle mitään kotiin-käskyjä. Me sit tarpoiltiin siellä metässä kunnes Emäntä tunnisti missä ollan ja palattiin takasin kotiin. Mut Emännässä on se hyvä puoli suunnistettaessa, et jos sillä on kartta (harvoin on) niin sit se kyl osaa eikä hukkaa meitä metsään.


No onneksi teidänkin emännällä on teidät apuna siellä metsässä. Mieti jos se suunnistelis ihan yksin... Kantsis opetella kotiin käsky niin ei joudu olemaan sataa vuotta metsässä, jos emännän suunnistustaito taas horjuu. Meillä emäntä opettaa välillä myös sen puhelinta ja asettaa sinne Nagilaattoriin koti paikkaa ja autoa ja ties ja mitä ja sit se puhuu sen puheilmen tädin kans kun se tahtoo takaisin kotiin/autolle/ties ja mihin. Mä epäilen että se yrittää itsenäistyä meistä ja syrjäyttää meidät sillä nagilaattorilla ja siksi pureskelen sitä jos saan sen käsiini. Ole tarkkana ettei teille tuu nagilaattoria. Lisäksi emäntä riitelee sen kans autossa (sillon mulla on hyvä mieli koska jos ne riitaantuu pahasti niin ehkä se hävittää koko laitteen). Kartasta emäntä ei tajua mitään paitsi jos se on kaupunki kartta.
Lapsenvahtina olemisesta

Mä olen ollut lapsenvahti. Tai siis me lapsenvahtimatkattiin lapsenvahdittavan luo, mut ihan sama. Kuitenkin, jouduin opettaan sille muutaman asian. 1. Älä jätä ruokaasi syömättä. Kun saavut seuraavan kerran kupille on tehokas ruokaimuri varmasti löytänyt ne (tämän olen opettanut myös Lipsetille). 2. Minä määrään, vaikka ollaankin sen reviirillä. 3. Sen luut, lelut, peti yms. henkilökohtaiset tavarat ovat minun (viitaten sääntöön 2) ja minulla on oikeus puolustaa niitä sen kuolemaan asti (ihmeiset oli eri mieltä). 4. Se ei saa tunkea mun rapsutuksiin, mutta minä saan tunkea sen raputuksiin. 5. Emäntä on ehdottomasti mun. 6. Mulla on tarpeentullessa iso suu ja hyvät hampaat. Ja aina tuuhea turkki, joten mua ei satu. 7. Lenkillä ei saa merkata mun merkkejä. 8. Lenkillä ei saa vetää (Emäntä kerto). 9. Lenkillä ei saa kulkea mun edessä ja on pysähdyttävä jos minäkin pysähdyn, mutta mä saan mennä, vaikka se pysähtyis. 10. Emännän herkkunakkinamijamit on yksinoikeudella mulle varattuja jne. kaikkea mun etuja. T: Rolle


Hyviä sääntöjä! Mä otan nää suoraan meille käyttöön! Mä voin tosin lainata mun emäntää esim sillon kun se kiduttaa mua föönillä. Ja mä voin lainaa mun pantaa ja remmiä ja valjaita ja olla ite irti. Lenkillä saa kiskoo ku pieni veturi niin sillon mun käytös näyttää paremmalta (ja joskus me voidaan vetää samaan suuntaan niin päästään mihin halutaan, varsinkin jos emännällä on sukset).joo monestikki... Tänääkin meil on 5 suuta ruokittavana ja sääntöjä oli aika lailla rudilta katsottuna: 1.tottele rudia ja emäntää. 2.mä sanon minne mennään (ulkona vapaana ilman emäntää) 3.hihnassa Älä KOSKAN hauku mulle tai emännälle 4.älä varasta keksejä eikä muroja ilman lupaani tai siis (emännän lupaa) :D t:rudiNää kans on hyviä sääntöjä! Mulle saa kyllä haukkua. Sit mä voin räyhätä takaisin ja sit se ei oo mun syy koska mä en alottanu (ovelaa, eikö?)
Lempinimistä

No voi Halla. Minulla on sattumoisin miljoona lempinimeä- kuten Rope (=roolipeli), Ropettaja (=roolipelaaja), Hupsu Tupsu, Tupsu, Ropsku, Rolsku, Toope, Hömelö, Hapsu jne. joista erityisesti Hupsu Tupsu, Toope ja Hömelö kuvaa kuulemma mua erinomaisesti. Ja joskus Emäntä kutsuu mua myös nimillä "Tuus ny tänne", "mennään", "ei saa mennä sinne", "odota hetki" ja kaikkea muuta. Myös nimet "istu", "maahan", "seuraa", "sivu", "reunaan", "puoli", "oikea" ja "vasen" ovat käytössä. En tosin oo varma oisko ne sittenkin jotain käskyjä. Mut kuitenkin kaikil on sama seuraus - palkka, joten ne voidaan laskea nimiksi. Terkuin Rolle RapsutuksenkipeePallohulluPuoliahmattiKoirakaipuinenEmännänpoika (< mun sukunimi, lyhennettynä RkPhPaKkEp)Kauhee määrä lempinimiä sulla! Toisaalta hirmu lohdullista että jonkun muunkin emäntä on yhtä hölmö kun mun... mutta toisaalta taas. Tunnen tuskasi! Mä olen nykyisin lähes koko ajan Musu Vuu. (En kehtaa ees kertoo siitä että meillä on teemalauluja myös.. eikä emäntä oo mikään maailman paras laulaja).
I feel your pain, Halla. Mun nimi on Nappi (mielestäni erittäin maskuliinen ja vaikuttava nimi), mutta olen joutunut ottamaan omakseni myös lukuisan joukon lempinimiä. "Kiltti" ja "Rakas" nyt ovat ihan peruskauraa, mutta sitten näitä Nuppeja, Nappuloita ja Niipuloita... Itse asiassa olen niin tottunut näihin tyhmiin väännöksiin, että luulin kerran mua kutsuttavan kun mami kysyi, että "missä on työkalupakki?" Pakkihan kuulostaa vähän Napilta, eikö? Rajansa tietysti kaikella, esimerkiksi Nuppu on ihan kamala nimi. Sehän kuuluu tytöille! Toisaalta mulle kyllä näytettiin taannoin Lemmikkilehdestä kuvaa, jossa oli tyttökäppänä (minä oon poikakäppänä!), jonka nimi oli Nappi. Iski siinä sitten pieni identiteettikriisi... Mutta lopulta päädyin vaan surkuttelemaan, että kylläpäs oli ilkeää antaa niin söpölle tytölle niin miehekäs nimi.


Apua miten paljon nimiä sulla! No Pakki kuulostaa tosi paljon Napilta! Mun äitiä sanottiin pienenä nappisilmäksi ja se alkoi sitten tulla paikalle ja heilutella häntää aina kun sanottiin nakki. Onko sulla koskaan mennyt Nakki ja Nappi sekaisin? Meillä on näitä identiteettikriisin aiheita enemmänkin. Mä tiedän että on olemassa Halla nimisiä poikia ja Savu nimisiä poikia ja toisaalta mun veli Kuura on kuulemma tyttö nimensä takia. Ehkä meidän emäntä ei vaan osaa nimetä asioita järkevästi. Kuitenkin luulen että ei sillä nimellä ole niin väliä (jos nyt se ei oo sellanen mille harakat nauraa ulkona), jos vaan ite ei anna sen häiritä.
Moi! Mun lempinimet ovat sattumoisin "Puupää, KalkkunaKiekko,VesiSammakko," yms. Voisin murista emännällleni, mutta kuulen silloin nimen "Ei!" Joka on hyvin outo lempinimi.Kalkkunakiekko? Voi voi sentään... (Toivottavasti siihen liittyy kalkkunan syömistä?) Ei -sanaa tuppaa kuulumaan meillä myös. Sen kanssa kannattaa kuunnella äänensävyä. Joskus se ei tarkota mitään ja joskus se tarkottaa "näytä äkkiä katuvaiselta ja pyytele anteeksi". Mä osaan mennä pyytään anteeksi tosi kaukaa jos emäntä sanoo pahalla äänellä ei. Sillon se saattaa sanoo mulla myös että "älä nyt tunge tähän kun mulla on juttu kesken Yukin/Savun kans" onko se "Tunge" lempinimi myös? Siinä on kyllä ihan kauniit äänteet.
Joku kysyi missä me asutaan. Siihen vastaan sen verran että Oulun kupeessa asutaan ja lähitienoilla liikutaan. Aina välillä joku kysyy myös saako mua tulla katsomaan ja tietysti saa :) Emännälle vaan viestiä niin katsellaan sopivaa paikkaa ja aikaa.

Halla