Takaisin




ILTAHäMYN PENTUPROJEKTI - Sunnuntaina, 03.04.2011 klo 19:01

Seitsemän viikoa mittariin

Kohta Ystävät jo lähtevät maailmalle. Huomenna tulee mittariin seitsemän viikkoa, noin viikon vielä täällä näillä näkymin kaikki ovat vielä. Harmillisesti harmaan kelin kuvatkin ovat harmaita. Jospa ensiviikolla saisi vielä ainakin yhdet kivat kuvat ennen kuin lähtevät uusiin koteihinsa.

Tänään pennut antoivat poikkeuksellisesti meidän myös nukkua pitempään. Yleensä pennut ovat heränneet noin 7-8 aikoihin, jolloin meteli on myös sen verta hyvä, että seurauksena mekin heräämme. Tässä pentujen kanssa onkin pysynyt hyvin unirytmi viikonloputkin kohdillaan myös meillä, kun ei olla päästy kovin myöhään nukkumaan. Muutaman kerran pentujen iltaväsytys on mennyt pieleen ja pennut ovatkin päättäneet herätä jo kolmen aikaan yöllä, joka taas on meidän makuun jo vähän turhan aikainen herätys. Tänään poikkeuksellisesti saimme kuitenkin nukkua peräti kymmeneen saakka ennen aamumellastusta.

Onneksi omalla pihalla pennut saavat helposti purkaa energioita. Pentuaitaus on sijoitettu takaoven eteen, joten pennut on helppo päästää sisälle ja ulos. Pentujen ajankohta on myös ollut varsin ideaali. Tullut todettua taas nyt, kun muualla alkaa lumet sulaa ja aikuiset koirat ovat helpolla lenkkien jälkeen kuraisia. Pennut syntyivät sopivasti niin, että ovat pystyneet pienestä saakka käymään ulkoilemassa, sillä ei ole ollut liian kovia pakkasia. Kevät ei kuitenkaan ole kerinnyt liiankaan pitkälle, vaan takapihamme on paksun (hyvin tampatun) lumikerroksen alla, joten sisälle tulee pihalta myös aina puhtaita pentuja. Ihan mukavaa, sillä veikkaan, etteivät pennut mahtaisi olla kovin yhteistyöhalusia sisälletullessa käymään aina putsauksen kautta.

Sitten vielä niitä kuvasia
Ilo




Riemu




Sulo




Onni




Ja muutama ulkoilukuva vielä
Onni ja Ilo


Riemu ja Sulo


Mallia ukista?


Koko meidän tämänhetkistä seitsenpäistä koiralaumaa