Takaisin
KAISANBLOGI - Perjantaina, 27.07.2018 klo 12:34

Eka postaus!

Kohta syksy on täällä! Tiedän, että vielä ei halua kukaan tunnustaa sitä tosiasiaa, että kohta se kesä taas on ohi. Harmillista, että se on aina liian lyhyt. Onneksi tänä vuonna ollaan sentään saatu nauttia helteistä ja ei ole tarvinnut kärvistellä sateessa. Ei se haittaa, jos silloin tällöin tulee kuuro tai pari, koska luonto kuitenkin tarvitsee vettä. Viime kesä sen sijaan oli niin sateinen, että se ei tuntunut kesältä lainkaan. Enemmänkin lämmin sateinen syksy, kuin kesä. Saa nähdä, josko tänä vuonna on lämmin syksy tiedossa. Usein elokuussa on vielä ollut kelit kohdallaan ja koululaiset ovat palanneet koulun penkille ja työssäkäyvät saapuneet takaisin kaupunkiin mökeiltään, niin yhä on ollut kaunista. Syyskuussa tosin viimeistään se käänne ankeampaan tulee, mutta niin se tulee joka vuosi.


Omat konstini kamppailla syksyn ankeutta vastaan alkavat keittiöstä. Pyrin aina kesäisin poimimaan paljon marjoja ja teen niistä survoksia ja mehuja ja osan pakastan ihan sellaisenaan. Raikkaita kesän marjoja on mukava aamuisin laittaa puuron tai jogurtin sekaan. Marjat ja muut luonnon antimet ovatkin oivallinen tapa saada hieman sitä mennyttä kesää omalle lautaselle. Toki marjoista voi tehdä paljon muutakin ja vaikka surauttaa herkullisen smoothien tai leipoa piirakan. Mikäli ei omista kunnon pakastinta, niin toki voi myös kaupan antimia hyödyntää. Tärkeintä on, että on värikkäitä marjoja ja hedelmiä lautasella, jotka auttavat mielen piristämisessä syksyn kaamoksessa.

Keittiön lisäksi minulla on tapana pukeutua syksyisin melko värikkäästi. Talvella lumi sentään hieman heijastaa jaa ei ole niin synkkää, mutta syksyllä maan ollessa musta ja iltojen pimeitä on mukava suosia kesäisiä värejä. Kesän jälkeen monet netin vaatekaupat ja kivijalkaliikkeet aloittavat alennusmyynnit, joista löytää kaikenlaista. Kannattaa myös pitää silmällä netin alennus ja alennuskoodisivustoja, koska niihin tulee myös paljon tarjouksia.

Mutta mitä tulee pukeutumiseen, niin jos ei halua olla liian rohkea pelkästään asusteet tekevät paljon. Ei ole pakko ostaa kirkkaita päällysvaatteita, vaan esimerkiksi hauska värikäs hattu tekee jo paljon. Kaulahuiviin voi myös panostaa ja hauska kukkakuvioinen tai kirkkaan värinen kaulahuivi elävöittää hienosti kokonaisuutta. Hatun ja kaulahuivin lisäksi voi myös ostaa itselleen värikkäät hanskat, jotka täydentävät kokonaisuuden. Syksyn sateisiin on saatavilla myös värikkäitä kumisaappaita ja sateenvarjoja. Varsinkin erilaiset kuvioidut ja kirkkaat sateenvarjot tuntuvat olevan muodissa maailmalla tänä syksynä ja sellaisia olen itsekin usein suosinut. Eli vielä tiivistettynä, niin kesän värit lautasella ja mukissa sekä vaatteissa on erinomainen tapa kamppailla syksyn ankeutta vastaan!