Takaisin
LUKAN SEIKKAILUT - Torstaina, 08.09.2011 klo 22:39

Elämää ei sen enempää

Meillä on arki lähtenyt rullaamaan hyvin, vaikka perheen vanhin koiruus Nata onkin lähtenyt paremmille lenkkeilymaille. Ikävä on hellittänyt ja nyt jatketaan vaan eteenpäin. Tavotteita tulevaan tietty on, mutta päiväkerrallaan tästä on tähänkin asti selvitty.

Sillonkun luki Lukan kasvattajan kotisivuilla, että nyt on pennut syntyneet oli paniikki kamalankova. Halailin hirveesti Nataa ja iloitsin hänen kanssaan tulevasta pennusta. Pian kasvattajalta tuli viesti, että tavataan sitten silon ja sillon, niin mentiinkin pentujen ollessa 5 vk:n ikäsiiä katsomaan niitä. 7 viikkoisena Luka tupsahti taloon ja Natalt valui kuola maahan asti - oli tosi innostunut Lukasta!
Lukan odotus perheeseen oli tosi kova ja päivä kerrallaan sillon mentiin ja ooteltiin kovasti pentua. Nythän toi Luka on jo 5kuinen, jalkaa nostava pikkumies! Ei se enää ole Pikkupoju, vaan Pikkumies! Herran jestas, kohtakan Luka on jo isopoika..

Lukalta on lähtenyt hampaita hirvittävästi, uusia taitoja opeteltu ja toi jalan nosto on siis ihan uusi juttu. Aina sitä innoissani ihmettlen kun lenkillä jalka nousee taivaisiin hänellä :) Nyt tosin on tullut pientä takapakkia..Tänään kotiintullessa Luka oli ollut 5 h yksin ja oli oksennus matolla. Valkoisella matolla, ja oksennuksen seassa valkoinen MATO! Annoin matolääkkeen ja pesin maton, eikä Luka ole yrjönnyt tai mitään. Mato on siis ollut syypää Lukan ruokahaluttomuuteen, viikon ajan ollut vähäruokainen koiruus. Tänään ruokakin jo maittoi kun aktivointipalloon nameja tungin, kupistakin söi ihan omin voimin. Terve pikku poika, harmittavasti noita matoja vaan. Onneksi matolääkkeitä on kaapit pullollaan (kertynyt vähän :D) niin ei tarvitse apteekista käydä ostamassa. Kasvattajan suositusten mukaan tosin ostin vitamiinilisää Lukalle, joka toivon mukaan lisää ruokahaluakin. Annoin Lukalle ekan annoksen sitä päivällä ja nyt illalla siis söi ruokaansa.

Lukahan on siis kääpiösnautseri, joten Lukaa täytyy kaksi kertaa vuodessa nyppiä. Karvan nyppiminen on ihan OK homma, mutta ongrlmana oli ettei trimmaajia täältä päin löytynt. Nyt onneksi löydettiin trimmaaja ja viikonloppuna mennään hälle näyttämään Lukaa ja toivon mukaan hän sitten osaa sanoa onko toi turkki tarpeeks kypsä trimmattavaksi, tai nypittäväksi siis. Kasvattaja sanoi elokuussa, että loka-marraskuussa saattaisi olla karva kyps'ää. Toi on semmoinen takkutukka-peikko, että ihan hyvä olis jos ton karva saatais siistiin kuntoon. Korvakarvojen nyppiminen meiltä sujuu nykyään hienosti, siittä ei mitään ongelmaa. Tuossa kuva Lukasta:

Itsellä oli kuvienvalkkaustilassa kuvat niin pieniä, mutta tossa taisi olla jonkinsortinlainen vauhtikuva :D Tarkennus ei ole täydellinen tai kuva, mutta kelpaahan toi nyt. Uusia ja tuoreita vauhtikuvia on nyt kamerassa, lisäilen niitä joskus! Tuosta kuvasta sentään näkyy oikein hieno Hurrikaani- vauhtipyrähdys Lukalta :-)