Takaisin
OMA KOIRA MOTIIVINA - Maanantaina, 24.09.2018 klo 14:20

Koira seuraksi heti, kun tilanne on antaa myöden

Koirakuumeeni on kova. Tiedä kuitenkin, että en voi sitä (tuntuu oudolta kutsua koiraa tuolla ilmauksella, ehkä häntä olisi osuvampi?) juuri nyt hankkia, sillä elämäntilanteeni ei ole siihen sopivin. Tästä syystä päätinkin aloittaa tämän blogin, ikään kuin auttamaan siirtymään kohti sitä tilannetta, jossa voi hankkia koiran. Eli blogi on siis eräänlainen motivaattori siinä, että saan korjattua tiettyjä asioita elämässäni. Alla pientä listaa näistä asioista.

1: Selkeämpi elämänrytmi ja enemmän vapaa-aikaa

Yritän tällä hetkellä yhdistää opintoja ja töitä, mikä auttamatta on johtanut siihen, että vapaa-aikaa ja siis aikaa koiran kanssa viettämiseen ei ole liiammin. Töitä tässä pitää tehdä tulevaisuudessakin, mutta opiskelut, jos saisi valmiiksi, niin heti tilanne helpottaisi paljon ja silloin voisi tehdä töitä ”normaalissa” rytmissä eikä illalla ja osittain myös yöllä.

2: Raha-asiat kuntoon
Koiran hankkiminen ja siitä huolehtiminen vaatii ehdottomasti rahaa ja mielellään vielä tilanteen, jossa on säästöjä tai ainakin todella varmat tulot. Valitettavasti raha-asiani eivät tällä hetkellä ole parhaalla tolalla, sillä lainaa (ja vieläpä kallista sitä) on otettuna liian paljon. Tähän tilanteeseen ei ole mitään tekosyitä, mutta onhan se osittain melko järkyttävää, miten helppoa on saada lainaa ilman palkkatodistusta ja ilman mitään isompia tulotarkistuksia. Tähän kun yhdistää ajoittaisin taipumuksen kuluttaa liikaa rahaa, niin soppa on valmis. No onneksi nyt liikun kohti tilannetta, jossa saan lainat maksettua pois ja sitten en enää otakaan enää koskaan kallista velkaa: onneksi sääntelyä nyt kiristetään, niin ehkä muut eivät joudu samaan tilanteeseen.

3: Isompi asunto luonnon lähellä
Nykyinen asunto on hädin tuskin riittävän iso itselleni, koiraa tänne ei siis voi oikein ottaa millään, varsinkaan kun haluan vähän isomman koiran. Lisäksi olisi kiva asua lähempänä kunnon ulkoilumaastoja. Tästä nykyisestä asunnosta kävelee noin 20 minuuttia suuntaansa ulkoilupaikoille. Itselle tuo ei ole mikään ongelma, mutta ehkä koira ei oikein tykkää tuosta pidemmän päälle.

4: Talouteen toinen ihminen
En ollut nuorempana juuri koskaan kipeä, mutta nyt parin viime vuoden aikana olen käynyt vuosittain läpi noin viikon mittaisen sairastelujakson, jonka aikana olo on ollut todella surkea. Niin surkea, että en varmasti ole kovin hyvää lenkitysseuraa koiralle. Tästäkin syystä (onhan niitä toki monia muitakin), olisi kiva löytää kumppani, joka myös tykkään koirista.