Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Akita

Tämä japanilainen rotu on nimetty Honshun saaren pohjoisosassa sijaitsevan Akitan maakunnan mukaan, missä se on kehitetty. Kuten ulkomuodosta näkee, Akita on pystykorva. Luultavasti se on alun perin kotoisin pohjoisempaa, Aasian mannermaalta.

Siru mielipaikassaan... Siru Palokin Fudoshin Siruliini =) Palokin Fukushin-Junkin Pennun pääkuva Gogatsu Kensha E-pentue s. 10.9.2017

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 5 eli Pystykorvat ja alkukantaiset koirat.

Taustaa

Alkujaan akitoja pidettiin noin 400 vuotta sitten koiratappeluita varten. Myöhemmin koiraa arvostettiin talojen vartijana ja poliisikoirana. Rodun rohkeus joutui koetukselle, kun sitä käytettiin karhujen ja villisikojen metsästykseen. Se ajoi takaa myös kauriita, mistä rotu sai nimen japaninhirvikoira. Rodun muuttamisen nykyiseksi akitaksi aloitti 1920-luvulla paljolti kasvattaja Hiroshi Saito. Rotu on levinnyt eri puolille maailmaa ja sen suosio alkoi kasvaa nopeasti 1980-luvulla.

Uskollinen ystävä

Rodulle luonteenomainen uskollisuus kuvastuu erittäin kuuluisassa akitassa, jonka omistautuminen isännälleen sai osakseen koko Japanin huomion. Tokiolainen professori Eizaburu Ueno meni päivittäin työhön junalla, ja hänet saattoi paikalliselle asemalle ja sieltä takaisin hänen akitansa nimeltä Hachi. Vuonna 1925 Hachi odotti taas asemalla, mutta isäntä ei tullut enää kotiin - Ueno oli kuollut työpaikalleen. Seuraavat yhdeksän vuotta eli kuolemaansa saakka Hachi palasi joka päivä asemalle toivoen kohtaavansa taas isäntänsä. Hachin kuoleman jälkeen paikalle pystytettiin pronssipatsas. Akitaa puolestaan pidetään nykyisin Japanissa kansallisena monumenttina.

Luonne

Päättäväinen, itsenäinen, uskollinen ja osoittaa kiintymystä.

Koko

Korkeus: uros 64-70 cm narttu 58-64 cm

Liikunta

Tarvitsee pitkän kävely- tai juoksulenkin ilman talutinta. Vältä koirien välisiä ristiriitatilanteita; päästä koira vapaaksi vain, jos hallitset sen täysin.

Kotioloissa

Hyvä vahti; kissan kanssa eläminen voi olla koiralle mahdotonta.

Käytös

Ei yleensä tule toimeen muiden koirien kanssa; ei mikään helppo koulutettava. Ole kouluttaessasi päättäväinen.

Turkinhoito

Tiheä kaksikerroksinen turkki; huolenpito tarpeen etenkin keväällä karvanlähdön aikaan. Harjaa säännöllisesti.

Terveys

Lonkkavikaa; silmävaivoja; lihasheikkous-sairautta, jonka oireita ovat nielemisvaikeudet ja runsas kuolaaminen, saattaa vaikuttaa myös koiran haukkumiseen. Varmista, että sukulinjoista on tutkittu lonkat; pidä silmällä mahdollisia lihasheikkouden oireita.

Lyhyesti

  • Rohkea ja uskollinen
  • Ei tule hyvin toimeen muiden koirien kanssa
  • Voimakas
  • Kohtuullinen turkin ja kynsien hoitotarve
  • Energinen

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"