Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Chesapeakelahdennoutaja

Rodun nimessä oleva Chesapeakenlahti sijaitsee Yhdysvaltojen itärannikolla Washingtonista etelään - koira on kehitetty tällä alueella. Se on erittäin tehokas noutaja, joka pystyy työskentelemään hyvinkin vaikeissa oloissa.

Malla Malla näyttelyissä Double Coat's Rocky Mountan Malla istuu

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 8 eli Noutajat, ylösajavat koirat ja vesikoirat.

Taustaa

Chesapeakelahdennoutaja saa kiittää synnystään kahta newfoundlandilaispentua, jotka pelastettiin uppoavasta laivasta Marylandin rannikon edustalla 1807. Ne saivat myöhemmin pentuja alueen noutajien kanssa. Näissä yhdistyivät newfoundlandinkoiran voimakkuus ja uimarinkyvyt paikallisten koirien noutajantaitoihin. Näin saatuja koiria risteytettiin vielä saukkokoirien ja irlanninvesispanieleiden kanssa. Lopputuloksena oli koira, joka pystyi päivässä noutamaan jopa 200 sorsaa lahden kylmistä vesistä.

Rodun ainutlaatuisuus

Chesapeakelahdennoutajan takaruumis on voimakas, mikä tekee siitä vahvan uimarin. Iso pää taas erottaa sen muista noutajista. Koira muodostaa hyvin vahvat siteet perheenjäseniin ja siitä saa loistavan seuralaisen edellyttäen, että sitä ulkoilutetaan riittävästi. Tiheän villamainen aluskarva suojaa niitä kylmältä, vedenpitävän päällyskarvan pinta taas on öljymäinen. Runsas harjaaminen vähentää aluskarvaa, säännöllinen pesu shampoolla puolestaan poistaa päällyskarvan öljyn.

Luonne

Älykäs, suojeleva ja rohkea: nämä koirat ovat saaneet mainetta pelastettuaan lapsia hukkumasta.

Koko

Korkeus: uros 58-66 cm, narttu 53-61 cm Paino: uros 29-36 kg, narttu 25-32 kg

Liikunta

Voimakas ja kestävä koira tarvitsee paljon liikuntaa; rakastaa uimista. Vahdi koiraa veden äärellä, sillä se pulahtaa mielellään veteen.

Kotioloissa

Perheystävällinen.

Käytös

Kiihtyneenä koira näyttää hymyilevän; innokas työntekijä, mutta ei helpoin noutaja koulutettavaksi; innokas osallistumaan agility- ja tottelevaisuuskilpailuihin. Pysy kärsivällisenä koulutuksen aikana.

Turkinhoito

Harjaa säännöllisesti. Harjaa lyhytharjaksisella harjalla noin kerran viikossa; pese noin kolme kertaa vuodessa.

Terveys

Etenevää verkkokalvon surkastumaa (PRA); harmaakaihia; lonkkavikaa. Varmista, että nämä sairaudet on tutkittu sukulinjoista.

Lyhyesti

  • Hyödyllinen metsästyskumppani
  • Epätavallinen ulkonäkö
  • Valtavan sitkeä
  • Älykäs
  • Ei kovin helppo koulutettava

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"