Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Englanninsetteri

Tämän rodun esi-isät olivat niin kutsuttuja setting-spanieleita. Niillä oli tapana osoittaa riistalintujen olinpaikka istumalla. Vanha englanninkielinen sana istumiselle on setting (nykykielellä sitting). Koirien pitkät ja leveät sieraimet auttoivat vainuamaan saaliin.

Otto & keppi & saari Saara Itikkakorven Muurain Fanny Säpinän Teno 2 vee Säpinän Teno Nella A: esteellä

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 7 eli Kanakoirat.

Taustaa

Rodun kehitykseen ovat vaikuttaneet ainakin englanninspringerspanieli, vesispanielit ja espanjanpointteri. 1800-luvun alkupuolella englanninsetteristä oli useita paikallisia muunnoksia, joista jokainen tunnettiin paikallisella nimellään. Jotkin nimet tulivat alueista, joilla ne oli kehitetty, kuten newcastlensetteri. Llewellinsetteri taas oli saanut nimensä kehittäjänsä mukaan. Sir Edward Laverack kehitti englanninsetterin nykyiseksi roduksi puolessa vuosisadassa. Hän hankki ensimmäisen parinsa näitä metsästyskoiria vuonna 1825.

Tilaa tarvitaan

Näillä eleganteilla koirilla on tunnusomainen laikukas väri, josta käytetään nimeä belton. Englanninsetterit ovat hyvin tarkkaavaisia ja vastaanottavaisia koulutukselle. Perhekoirina ne tulevat hyvin toimeen muiden samaan rotuun kuuluvien ja jopa muiden metsästyskoirien kuten labradorinnoutajien kanssa. Rauhallisuutensa englanninsetteri on luultavasti perinyt seisojilta. Koira osoittaa kiintymyksensä omistajalleen. Tärkeintä englanninsetterin hoidossa on antaa sille riittävästi tilaa liikkua. Muuten koira ikävystyy ja alkaa tehdä tuhoja kotiympäristössä. Suuri piha maaseudulla on ihanteellinen leikkikenttä parille englanninsetterille. Silti ne tarvitsevat päivittäisen kävelylenkin ympäristöön.

Luonne

Joidenkin yksilöiden luonteessa on myös itsevarma puolensa.

Koko

Korkeus: uros 65-68 cm narttu 61-65 cm Rotumääritelmä ei anna painoa.

Liikunta

Tarvitsee hyvän kävelyn joka päivä ja mahdollisuuden liikkumiseen myös ilman hihnaa; liikunnallinen. Varmista, että koira saa riittävästi liikuntaa, sillä se on muuten taipuvainen lihomaan.

Kotioloissa

Joskus ongelmia sisäsiistiksi opettamisessa; ei kovin aktiivinen kotioloissa; ei sovi kaupunkikoiraksi. Keskity pennun sisäsiistiksi opettamiseen.

Käytös

Oppii nopeasti; taipuvainen haukkumaan, mikä on merkki ikävystymisestä; nauttii muiden koirien seurasta. Keksi koiralle tekemistä haukkumisen estämiseksi.

Turkinhoito

Vaatii säännöllistä harjaamista ja kampaamista; turkki antaa hyvän suojan säässä kuin säässä.

Terveys

Lonkkavikaa. Varmista, että lonkkavika on tutkittu emojen sukulinjoista.

Lyhyesti

  • Kaunis, elegantti ulkonäkö
  • Vastaanottavainen luonne
  • Tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa
  • Yksilöllinen kuviointi
  • Aktiivinen luonne

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"