Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Faaraokoira

Faaraokoiran ulkonäkö ei ole paljoakaan muuttunut tuhansiin vuosiin. Kaninmetsästykseen käytetystä rodusta on kuitenkin tullut näyttelykoira, jonka ylvästä olemusta ihaillaan koiranäyttelyissä ympäri maailman.

sohvaperuna (ei oo niskat jumissa.. ;) ) Faaraokoira narttu Nipsukka Northgate's Ray of Sunshine Sawhorse's Lord of the Dance Lepakko + Possu = Faaraokoira? Siphra's Missionary Man

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 5 eli Pystykorvat ja alkukantaiset koirat.

Taustaa

Foinikialaiset, jotka purjehtivat ja kävivät kauppaa laajalti Välimeren alueella, veivät faaraokoiria Egyptistä Maltalle ja viereiselle Gozon saarelle tuhansia vuosia sitten. Samankaltaisia rotuja on muillakin läntisen Välimeren saarilla, kuten Ibizalla ja Sisiliassa. Faaraokoirat alkoivat saada kansainvälistä suosiota vasta 1960-luvun lopulla, kun niitä vietiin Britanniaan ja Yhdysvaltoihin. Kun ihmiset tutustuivat näiden koirien kauniiseen väriin ja ystävälliseen luonteeseen, niiden suosio kasvoi huimasti. Alun perin faaraokoiria on pidetty lähinnä kaninmetsästystä varten.

Kyltymätön saalistaja

Vaikka faaraokoirat ovat hyviä perhekoiria, älä päästä niitä lemmikkikanien lähelle, sillä silloin niiden saalistusvietti herää varmasti. Samoin maaseutulenkeillä vapaana juokseva koira lähtee aivan varmasti jäniksen perään. Sitä on melkein mahdotonta opettaa pois tästä tavasta, jota varten se on alun perin kehitetty. Vahvojen käpäliensä ansiosta faaraokoira pystyy ajamaan jänistä takaa karkealla ja kiviselläkin alustalla. Koiralla on sileä turkki ja sen rinnassa voi olla valkoisia merkkejä.

Luonne

Älykäs ja kiintymystään osoittava.

Koko

Korkeus: uros 56-63,5 cm narttu 53-61 cm

Liikunta

Tarvitsee paljon liikuntaa ja kunnon juoksulenkin joka päivä. Muita, että koira jahtaa jäniseläimiä ja joskus muitakin pikkueläimiä.

Kotioloissa

Sopeutuu hyvin elämään kaikenikäisten perheenjäsenten kanssa.

Käytös

Valpas ja vastaanottavainen; ei ehkä tule toimeen kissojen kanssa, koska haluaa jahdata niitä; helppo opettaa hakemaan palloja; melko itsenäinen. Järjestä aikaa leikkimiseen.

Turkinhoito

Helppoa. Pyyhi turkki kiiltäväksi sukakintaalla.

Terveys

Yleisesti terve, mutta voi olla yliherkkä joillekin lääkeaineille. Ole varuillasi lääkekuurien sivuvaikutusten varalta.

Lyhyesti

  • Vaikuttavan kaunis turkin väri
  • Siloiteltu ulkonäkö
  • Kiinnostava historia
  • Ystävällinen luonne
  • Helppohoitoinen turkki
  • Hyvä lasten kanssa

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"