Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Havannankoira

Tämä ystävällinen pieni koira polveutuu bichon-koirista, mikä näkyy sen ulkonäöstäkin. Vaikeampi on kuitenkin selvittää, miten sen esi-isät ovat tulleet Kuubaan satoja vuosia sitten.

Sennin urospennut Elmon uusi tapa Wilman pentuja Valkopilven Miro Abendito's Olympia Oro Fino "Luca" Doris 6 kk. Helmiorvokki

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 9 eli Seurakoirat ja kääpiökoirat.

Taustaa

Tämän rodun esi-isät on mahdollisesti viety Kuubaan varhaisessa vaiheessa pian sen jälkeen, kun ensimmäiset eurooppalaiset saapuivat Amerikkaan. Sen toivat ehkä espanjalaiset Kanariansaarten Teneriffalta. Ne voivat myös polveutua bolognesestä, joka edustaa bichon-koirien toista linjaa. Nämä koirat olivat tavallinen näky 1600-luvulla eurooppalaisissa hoveissa. Kuubassa kehittyvästä havannankoirasta tuli suosittu varakkaiden keskuudessa, mutta tilanne muuttui Fidel Castron vallankumouksen jälkeen vuonna 1958. Vanhan elämäntavan symbolit, havannankoira mukaan lukien, eivät olleet enää suosittuja. Rodun onneksi koiria kulkeutui Kuuban pakolaisten mukana Yhdysvaltoihin, missä sen tulevaisuus on nykyisin turvattu.

Luonne

Kuten seurakoiraksi jalostetulle rodulle sopii, havannankoira on erinomainen valinta lemmikiksi. Sitä on kasvatettu yksinomaan tähän tarkoitukseen satojen vuosien ajan, ja koira sopeutuu erittäin hyvin jopa suhteellisen ahtaisiin tiloihin. Sen liikunnantarve on vaatimaton, joten se on ihanteellinen kaupunkiympäristöön edellyttäen, että kävelymatkan päässä on puisto päivittäisen liikunnantarpeen tyydyttämiseen. Havannankoira on hyvin sosiaalinen muiden koirien kanssa, eikä se ole luonteeltaan aggressiivinen. Sen sijaan suuremmat koirat saattavat pomottaa sitä mielellään, joten pidä huoli havannalaisestasi, kun se tapaa vieraita koiria.

Luonne

Muodostaa voimakkaan siteen perheenjäseniin. Ota koira mukaan jokapäiväiseen elämään.

Koko

Korkeus: 21-29 cm Rungon pituuden suhde säkäkorkeuteen 4:3.

Liikunta

Tarvitsee päivittäisen kävelyn, mutta ei ole kovin energinen. Harjoita päivittäin.

Kotioloissa

Aktiivinen kotona; sopeutuu hyvin kerrostaloasumiseen.

Käytös

Oppii nopeasti ja melko helppo koulutettava; sosiaalinen ja tulee toimeen muiden lemmikkien kuten kissojen kanssa; ei erityisen kova haukkumaan. Pidä koiraa silmällä muiden koirien joukossa.

Turkinhoito

Lemmikkikoirien turkin voi leikata, mutta näyttelykoirat tarvitsevat enemmän hoitoa; joskus syntyy lyhytkarvaisia pentuja; ei pudota karvojaan. Harjaa päivittäin.

Terveys

Silmäongelmia, kuten kirsikkasilmää (kyynelrauhasen esiinluiskahdus) ja harmaakaihia; kuuroutta; luuston heikkoutta, kuten polvilumpioluksaatiota. Varmista, että sukulinjoista on tutkittu kuurous; polvilumpioluksaatio voi vaatia leikkaushoitoa.

Lyhyesti

  • Älykäs
  • Miellyttävä kumppani
  • Eloisa luonne
  • Tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa
  • Tarvitsee päivittäisen harjauksen

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"