Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Irlanninvesispanieli

Nimestään huolimatta irlanninvesispanieli ei ole spanieli, joka ajaisi riistaa esiin aluskasvillisuuden joukosta. Se on noutaja, jonka päätehtävänä sen kotimaassa Irlannissa oli hypätä veteen noutamaan ammuttuja vesilintuja.

"Äidin rakkaus" chico1 Coffee's Give as A Break "Ruska" CurlyCo Magic Mocha (Mocha) CurlyCo Mister Twister Catanka Havis Amanda Catanka Havis Amanda 2

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 8 eli Noutajat, ylösajavat koirat ja vesikoirat.

Tämän esittelyn laatija:

Rotuesittelyn on laatinut Irlanninvesispanielit ry.

Taustaa

Tämän rodun juuria voidaan seurata barbetiin ja sukupuuttoon kuolleeseen englanninvesispanieliin. Sen kehityksessä voi olla osansa myös villakoiralla. 1800-luvun puolimaissa rodun eteläinen ja pohjoinen muoto erosivat toisistaan. Koirien erot koskivat niiden väriä ja korvia. Pohjoinen muoto oli maksanruskean ja valkoisen kirjava. Pohjoisten vesispanieleiden korvat olivat lyhyet eikä niissä ollut paljon pitkiä karvoja, kun taas eteläisen muodon korvat olivat suuremmat ja niiden karvapeite runsaampi.

Ainutlaatuisia ominaisuuksia

Irlanninvesispanielin oikea paikka on maaseudulla. Se ei sovellu kaupunkiympäristöön. Ole kuitenkin varovainen antaessasi sen juosta ilman talutinta lähellä vettä, sillä koira tekee mielellään uimaretkiä. Sitä suojelee erinomaisesti tiheä, kiharainen ja vedenpitävä turkki, joka eristää hyvin myös kylmältä. Koiran väri näyttää tummanruskealta tai rodulle ominaiselta punaisenruskealta. Erikoisin ominaisuus, joka erottaa rodun kaikista muista noutajista, on sen ohut häntä. Koska tässä ruumiinosassa ei ole pitkiä karvoja, sitä kutsutaan joskus rotanhännäksi.

Luonne

Elämäniloinen; älykäs ja lempeä; voi olla hermostunut. Totuta pennusta lähtien muihin koiriin ja ihmisiin välttääksesi hermostumisen.

Koko

Korkeus: uros 53-59 cm narttu 51-56 cm

Liikunta

Rakastaa uimista - Käpälissä näkyy merkkejä räpylöistä, mikä korostaa koiran vahvaa sidettä vesiympäristöön. Etsi lähistöltä lampi tai järvi, jossa voit turvallisesti ja muita häiritsemättä uittaa koiraa.

Kotioloissa

Sopii perheeseen, jossa on vanhempia lapsia.

Käytös

Pennut voivat olla kömpelöitä; vanhemmilla koirilla on syvä ja pelottava haukku. Kouluta koiraa hillitäksesi sen yli-innokkuutta.

Turkinhoito

Ei pudota karvojaan; uiminen auttaa pitämään turkin kiharana. Kampaa takkuuntumisen estämiseksi; trimmaa, jotta pysyy siistinä.

Terveys

Syöpää, erityisesti imukudossyöpiä.

Lyhyesti

  • Ainutlaatuinen väri
  • Rakastaa vettä
  • Aktiivinen seuralainen
  • Turkinhoito vähäistä
  • Hyvä vahti
  • Aktiivinen ja innostunut kumppani

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"