Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Kääpiösnautseri

Tämä suursnautserin pienoismalli on eloisa kumppani ja sopeutuu hyvin perhekoiraksi. Se on yhtä onnellinen saadessaan leikkiä vähän vanhempien lasten kanssa kuin päästessään kävelylle lähipuistoon lasten isovanhempien kumppanina. Rotu on ihanteellinen sekä nuorille että vanhoille.

Upi huilaa rankan lenkin jälkeen Ensimmäisessä trimmissä Vili ja Manu Kääpiösnautseri "Teri" Riiwiön Yö-vahti "Vili" neponen Lili käppänä 2

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 2 eli Pinserit, snautserit, molossityyppiset ja sveitsinpaimenkoirat.

Taustaa

Snautserit on lähtöisin Saksasta, ja kääpiösnautseri jalostettiin valitsemalla suurimpien snautsereiden pentueista pienimpiä yksilöitä. Rodun luomisen aloittivat Frankfurtissa kaksi kasvattajaa, Georg Riehl ja Heinrich Schott. He käyttivät siihen myös toista saksalaista rotua, apinapinseriä. On mahdollista, että jalostukseen on käytetty myös joitakin muita pieniä rotuja kuten pomeraniania, mutta tästä ei ole varmuutta. Kääpiösnautserista tuli virallinen rotu 1880-luvun lopulla.

Turkki

Kääpiösnautseri ei pudota karvojaan kuten useimmat muut rodut, mikä on ilouutinen siisteysintoilijoille. Sen sijaan snautserin turkki pitää trimmata, mikä tapahtuu nyppimällä. Tämä kannattaa kuitenkin antaa ammattilaisen tehtäväksi. Jotkut leikkaavat turkkia, mutta se pehmentää karvaa. Erikoisin värimuoto on nimeltään pippuri ja suola, jonka yksittäisissä päällyskarvoissa vuorottelevat vaaleat ja tummat juovat. Jos käppänän turkin leikkaa nyppimisen sijaan, juovikkaiden karvojen aikaansaama vaikutelma häviää.

Luonne

Valpas ja ystävällinen.

Koko

Korkeus: 30-35 cm Paino: 4,5-7 kg

Liikunta

Ei mikään atleetti, kävelee mieluummin kuin ryntäilee ympäriinsä. Harjoita koiraa heittämällä palloa sen haettavaksi.

Kotioloissa

Pienikokoisena sopii useimpiin koteihin; hyvä vahtikoira. Pyri vähentämään reviirin vahtimista koulutuksella.

Käytös

Sietää suhteellisen hyvin muita koiria; ei aina tule toimeen kissojen kanssa; jahtaa rottia.

Turkinhoito

Ei tiputa karvojaan, mutta turkki vaatii hoitoa. Nypi tai leikkaa turkki pitääksesi sen siistinä.

Terveys

Keuhkovaltimon ahtauma on synnynnäinen ongelma, joka aiheuttaa väsymystä ja hengästymistä. Voidaan korjata leikkauksella.

Lyhyesti

  • Älykäs
  • Leikkisä
  • Hyvä rottakoira
  • Altis koulutettava
  • Ihmisten ja useimpien koirien ystävä
  • Ei pudottele karvojaan

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"