Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Keeshond

Näiden energisten hollantilaisten proomukoirien nimi saksankielisissä maissa on Wolfspitz. Ne ovat älykkäitä ja vastaanottavaisia koiria ja tulevat usein toimeen myös kissojen kanssa. Keeshondilla on tunnusomainen komea turkki.

Keeshond

Seeslahden Aika-Eka Pyry K-pentue kesällä 2008 Sumu katsoo Cinereus Eterno pentuna Anifaran Kohinoor Eswood O-pennut

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 5 eli Pystykorvat ja alkukantaiset koirat.

Taustaa

Keeshond on keskikokoinen eurooppalainen pystykorva, joka tunnettiin meillä ennen nimellä hollanninpystykorva. Se luetaan nykyisin saksanpystykorviin, jotka ovat 1900-luvulla rotuaseman saaneita eurooppalaisia pystykorvia. Keeshondilla on terävät pystykorvat, pään ympärillä tuuhea karvakaulus ja koiran pöyheä häntä kiertyy eteenpäin selän päälle. Rotu sai nimensä Hollannin historian avainhahmon Cornelis de Gyselaerin mukaan, jonka lempinimi oli Kees. Hän oli vastarintaliikkeen johtaja 1700-luvun lopussa. Hänellä oli koira, jonka nimi oli myös Kees. Isännän kärsittyä tappion rodusta tuli harvinainen, kun ihmiset eivät halunneet tulla yhdistetyksi vastarintaliikkeen symbolin kanssa. Kului lähes vuosisata, ennen kuin näistä hollantilaisista koirista tuli jälleen suosittuja. Nykyisin niitä voi satunnaisesti nähdä jälleen proomuissa, jotka kulkevat maan kanavaverkostossa.

Ennen ja nyt

Jouduttua elämään rodun kehittämisen aikana proomujen rajatuissa tiloissa, keeshondit viihtyvät ahtaammissakin kodeissa. Toinen rodun ominaisuus voidaan myös jäljittää sen menneisyyteen työkoirana: se toimi proomun vahtikoirana. Niinpä nämä koirat ovat hyvin valppaita huomaamaan lähestyvät vieraat. Keeshondit voivat olla melko äänekkäitä ja tarvita koulutusta, jotta ne oppisivat olemaan haukkumatta.

Luonne

Tarkkaavainen ja hyvin ystävällinen omistajilleen; varautunut ja valpas vieraiden läsnä ollessa. Kouluta olemaan haukkumatta tarpeettomasti.

Koko

Korkeus: 43-55 cm Painon tulee olla suhteessa kokoon.

Liikunta

Tarvitsee paljon liikuntaa. Tarjoa suljetulla alueella mahdollisuus tutkia paikkoja ilman hihnaa.

Kotioloissa

Rento ja leikkisä.

Käytös

Valpas ja älykäs luonne; tulee usein toimeen kissojen kanssa.

Turkinhoito

Uroskoirilla on tuuheampi karvakaulus; säänkestävä turkki. Harjaa ja kampaa säännöllisesti - tärkeää varsinkin karvanlähtöaikaan.

Terveys

Sydänviat mahdollisia; epilepsiaa.

Lyhyesti

  • Oppii nopeasti
  • Valpas vahtikoira
  • Ei vaadi paljon tilaa
  • Ulospäin suuntautunut
  • Turkinhoito yksinkertaista

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"