Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Kerrynterrieri

Rodun englanninkielinen nimi viittaa siniseen (kerry blue terrier), mutta koiran väri on harmaa eri sävyineen ja sen etu- ja takapää ovat lähes mustat. Värin tummuus kuitenkin vaihtelee jonkin verran yksilöiden välillä.

Gaeltacht Buacaill Baire Rollick's True Colours Kerrynpennut Hilde OLLAANHAN YSTÄVIÄ. Lotta nukkumassa HEI VAAN KAIKILLE!

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 3 eli Terrierit.

Taustaa

Tämä terrieri on kotoisin Irlannista, Kerryn kreivikunnasta, ja sitä pidetään nykyisin Irlannin kansalliskoirana. Sen alkuperä on tuntematon, vaikka tarinan mukaan kerrynterrierit ovat peräisin koirasta, joka selviytyi haaksirikosta Traleen lahdella. Se on saattanut olla bedlingtoninterrieri, jos tarinaan on uskomista, mutta tarkat tiedot alkuperästä puuttuvat. Muutkin alkuperäiset irlantilaiset terrierit ovat varmasti vaikuttaneet rodun kehitykseen. Jopa irlanninsusikoira on voinut olla mukana. Vuosikausia kerrynterrierejä pidettiin vain maatiloilla, missä ne saalistivat vahinkoeläimiä ja saukkoja. Niiden monipuolisuus yltää myös satunnaiseen karjan paimentamiseen ja noutajana toimimiseen.

Kumppani

Kerrynterrieri oli suosionsa huipulla 1920-luvulla, minkä jälkeen suosio on kovasti hiipunut. Tämä voi johtua koiran erittäin päättäväisestä luonteesta, vaikka se tekeekin siitä älykkään seuralaisen. Kerrynterrieri voi olla itsepäinen ja joskus jopa tappelunhaluinen erityisesti muita koiria kohtaan. Turkinhoito on vaativaa ja siinä on parasta käyttää apuna ammattilaista. Kaikki kerrynterrierin pennut syntyvät mustina. Värin vaaleneminen vie muutaman vuoden.

Luonne

Rohkea, älykäs, voi olla itsepäinen.

Koko

Korkeus: uros 45,5-49,5 cm, narttu 44,5-48,5 cm Paino; uros 15-18 kg, narttu vähän kevyempi.

Liikunta

Hyvin kestävä koira, joka tarvitsee energian purkamiseen kunnon kävelylenkin päivittäin. Pyri välttämään muita koiria.

Kotioloissa

Usein innokas leikkimään; rakastaa pallojen hakemista; hyvä vahti. Järjestä aikaa lenkeille.

Käytös

Koiralla on maine kissanvihaajana. Kouluta pois kissavihasta.

Turkinhoito

Vaativaa; kannattaa kääntyä kokeneen trimmaajan puoleen. Harjaa turkki päivittäin ja nypi tarpeen tullen.

Terveys

Vanhemmiten voi kärsiä kasvaimista karvatupissa - ne ilmenevät karvan tyven pullistumina. Tarkkaile karvoitusta ongelman havaitsemiseksi.

Lyhyesti

  • Hyvin omaperäinen ulkomuoto
  • Turkinhoito vaatii ammattilaisen apua
  • Ei sovi yhteen muiden lemmikkien kanssa
  • Sopeutuu hyvin kotikoiraksi

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"