Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Kiinanharjakoira

Tätä rotua hämmästellään ja kaikilla on siitä mielipide. Toiset pitävät sen karvattomasta ulkonäöstä, toisten mielestä koira näyttää irvokkaalta. Onneksi koirasta on myös täysin karvainen muoto, "puuterihuisku".

Shinyskin Nanny's boy Lumi Koheltaja typykkä Waldo Lilly poseraa Reilu

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 9 eli Seurakoirat ja kääpiökoirat.

Taustaa

Kiinanharjakoiran alkuperää ei tunneta. Rotu todennäköisesti syntyi eristetyssä koirakannassa tapahtuneen mutaation tuloksena jossakin Aasiassa. Siitä tiedettiin länsimaissa jo varhain, sillä rotu kuvattiin jo vuonna 1686. Kiinanharjakoira nousi maineeseen Yhdysvalloissa 1900-luvun alkuvuosikymmeninä kuuluisan stripparin Gypsy Lee Rosen ansiosta. Hänellä oli useita kiinanharjakoiria. Samassa poikueessa voi olla sekä karvattomia että puuterihuiskuja. Karvattoman erityispiirre on sen lämmin iho, minkä vuoksi rotua on joskus kutsuttu "kuumekoiriksi" - koiran lämpimän ihon koskettamisen uskottiin parantavan kuumeen.

Merkillisiä ominaisuuksia

Karvaton muunnos ei ole täysin karvaton. Karvaa kasvaa ruumiin ulokkeissa, joista päälaella korvien välissä oleva harja on antanut nimen rodulle. Myös hännässä on karvatöyhtö ja raajoissa "sukat". Ihon väritys vaihtelee yksilöllisesti jo jotkin koirat ovat vaaleanpunaisempia kuin toiset. Karvan puuttuminen altistaa kiinanharjakoiran sekä ihon palamiselle auringossa että kylmyydelle. Karvan vähenemiseen liittyy myös välihampaiden väheneminen rodun karvattomilla yksilöillä - usein välihampaat puuttuvat kokonaan.

Luonne

Valpas ja leikkisä.

Koko

Korkeus: uros 28-35 cm, narttu 23-30 cm Paino: korkeintaan 5,5 kg Pidä painoa silmällä, sillä rodulla on taipumusta ylipainoon.

Liikunta

Tarvitsee melko vähän liikuntaa. Vältä liikuntaa päivän kuumimpana aikana; käytä villapuseroa kylmällä säällä ja koirien suojavoidetta auringossa.

Kotioloissa

Muodostaa vahvat siteet lähipiirinsä ihmisiin. Varmista aitojen kunto ja pitävyys, jotta koira ei karkaisi.

Käytös

Ei suhtaudu ystävällisesti muihin koiriin; ei juuri hauku. Rohkaise sosiaalisuuteen pennusta lähtien.

Turkinhoito

Ei havaittavaa "koiranhajua"; puuterihuisku vaatii harjaamista; karvaton muoto tarvitsee hyvin vähän turkinhoitoa. Harjaa puuteri huiskua päivittäin; hiero karvattoman muodon ihoon öljyä.

Terveys

Hammaspuutoksia; silmäsairauksia; polvilumpioluksaatiota; iho-ongelmia; altis palamaan auringossa / saamaan ihosyövän. Polvilumpion sijoiltaanmeno voi vaatia leikkausta; pidä koiraqa silmällä kuumalla säällä.

Lyhyesti

  • Voit valita karvattoman tai karvaisen
  • Ilmastolla suuri merkitys
  • Ihossa tummia ja vaaleita alueita
  • Syö helposti liikaa
  • Rauhallinen luonne

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"