Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Kultainennoutaja

Vain harvat koirarodut voidaan määritellä värin perusteella kuten kultainennoutaja. Se luotiin metsästyskoiraksi työskentelemään läheisessä yhteistyössä ihmisten kanssa. Koira on luonnostaan kiltti ja sopeutuu erittäin hyvin perhepiiriin.

Tytinpoika22.08 Rocky otta aurinkoa joulukuussa 2007 Uuno Helinä2014 Spawn River Future Aave Dix, "Atte" Annicka

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 8 eli Noutajat, ylösajavat koirat ja vesikoirat.

Taustaa

Kultaisennoutajan alkuperä on osaksi hämärän peitossa. Varmaa kuitenkin on, että rodun kehitti lordi Tweedmouth tilallaan Skotlannissa. Hänen tarkoituksensa oli saada aikaan ammuttuja vesilintuja noutava koira. Hän aloitti työn vuonna 1865 risteyttämällä keltaisen aaltokarvaisennoutajan ja tweedinvesispanielin. Ne saivat neljä keltaista pentua. Oman osansa kultaisennoutajan sukulinjaan antoi irlanninsetteri. Vaikka rotu vietiin Pohjois-Amerikkaan jo vuonna 1881 - ensin Kanadaan ja vasta yhdeksän vuotta myöhemmin Yhdysvaltoihin - se ei saanut merkittävästi huomiota ennen kuin 1930-luvulla.

Leikkisä luonne

Energinen ja innokas kultainennoutaja on sopeutuvainen, mutta kaupunki-elämä ei ole sitä varten. Se on metsästyskoira, joka tarvitsee tilaa, missä se voi käyttää työkoiran ominaisuuksiaan leikkimällä perheenjäsenten kanssa. Eräs niiden lempileikeistä on koirille tarkoitetun frisbeen perässä juokseminen, sen noutaminen ja palauttaminen uudelleen heitettäväksi. Tällainen aktiviteetti vahvistaa koiran ja sen omistajan välistä sidettä, mutta se tarjoaa myös liikuntaa tälle urheilulliselle koiralle. Kultaisennoutajan kaksinkertaisen turkin harjaamiseen täytyy myös varata aikaa, vaikkei se erityisen vaivalloinen tehtävä olekaan.

Luonne

Lempeä; ei ole epäluuloinen vieraita kohtaan; osoittaa kiintymystään.

Koko

Korkeus: uros 56-61 cm narttu 51-56 cm Uros tavallisesti narttua selvästi painavampi.

Liikunta

Tarvitsee reippaan lenkin päivittäin ja suljetun alueen, jossa mahdollisuus touhuta vapaana. Vältä rasittamasta pentua liikaa, ei kovin pitkiä lenkkejä.

Kotioloissa

Nauttii leikkimisestä ja osoittaa hellyyttä. Järjestä leikkimisaikaa.

Käytös

Menee mielellään veteen, jos mahdollisuus tarjoutuu, ui hyvin; pentu voi olla riehakas; älykäs ja vastaanottavainen.

Turkinhoito

Vaatii kampaamista ja harjaamista; pitää pestä uinnin jälkeen; pentujen turkki on lyhyempi ja vaatii vähemmän harjausta kuin aikuisen.

Terveys

Lonkkavikaa; erinlaisia silmäongelmia. Varmista, että lonkat on tutkittu sukulinjoista.

Lyhyesti

  • Kaunis ja viehättävä ulkonäkö
  • Itsevarma kumppani
  • Hyvin vastaanottavainen
  • Lempeä luonne
  • Menee innolla veteen
  • Ystävällinen

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"