Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Maltankoira

Näillä pienillä valkoisilla koirilla on pehmeä turkki ja niitä on pidetty seurakoirina jo vuosisatoja. Maltankoirat ovat säilyttäneet suosionsa näihin päiviin saakka, mikä johtuu sekä hellyttävästä ulkonäöstä että viehättävästä luonteesta.

Cassyn 4.4.13 Carmelin ja Jussin I-pentue Uwe Rasmus Hugo Paw´s Mystery Chester Will Ruusamaria

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 9 eli Seurakoirat ja kääpiökoirat.

Taustaa

Nimensä mukaisesti koiralla on yhteys Maltan saareen. Sen kantamuodot elivät siellä noin 1 500 vuoden ajan. On mahdollista, että alun perin näitä pieniä koria pitivät ja kauppasivat Välimeren seudulla foinikialaiset merenkävijät. Sekä kreikkalaiset että roomalaiset tunsivat maltankoiran ja pitivät siitä. Myöhemmin koira säilytti suosionsa naisten lemmikkinä eurooppalaisissa hoveissa. Tänä aikana maltankoira muuttui ulkonäöltään melko vähän. 1800-luvulta lähtien rotu on tullut laajemmalti tunnetuksi ja on nykyisin hyvin suosittu.

Ulkonäkö

Nykyään kaikki rodun yksilöt ovat valkoisia, lukuun ottamatta vähäisiä sitruunankeltaisia tai punaruskeita häivähdyksiä korvissa. Ennen maltankoiran väri vaihteli paljon enemmän. Myös turkin ulkonäkö on muuttunut. Varhaisissa muotokuvissa koira kuvattiin melko karkea- ja aaltokarvaisena, kun sillä nykyisin on runsas, pehmeä ja silkkinen turkki. Karvapeite on yksinkertainen, eli pohjavillaa ei ole. Karvat ovat pitkiä ja ulottuvat maahan saakka peittäen jalat näkyvistä. Päälaen karvat sidotaan usein kiinni, jotta ne pysyisivät poissa koiran mustista ja ulkonevista silmistä. Pään takaosan karvat sulautuvat korvien pitkiin karvoihin.

Luonne

Osoittaa kiintymyksensä ja on kiltti; nauttii ihmisen seurasta.

Koko

Korkeus: uros 21-25 cm, narttu 20-23 cm Paino: 3-4 kg

Liikunta

Liikunnantarve vaatimaton; tyytyy kävelyyn puistossa. Ota huomioon, että turkki likaantuu ulkona.

Kotioloissa

Muodostaa vahvan siteen perheenjäseniin.

Käytös

Oppii hyvin nopeasti; luonteessa rohkea puolensa. Anna koiralle paljon huomiota, niin se kukoistaa.

Turkinhoito

Turkki vaatii päivittäistä kampaamista. Jakaus keskellä selkää.

Terveys

Voi kärsiä kääntyneistä silmäripsistä, jotka hankaavat silmän pintaa ja aiheuttavat voimakasta ärsytystä. Tila voi vaatia korjaavaa leikkausta.

Lyhyesti

  • Kauniin näköinen
  • Ystävällinen luonne
  • Valpas kumppani
  • Usein pitkäikäinen
  • Osoittaa herkästi kiintymystään
  • Kiinnostava historia

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"