Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Newfoundlandinkoira

Tämä lempeä jättiläinen saattaa jopa olla koiraroduista voimakkain. Kotiseudullaan kalastajien apulaisina toimineista koirista on tullut kuuluisia niiden pelastettua ihmisiä hukkumasta. Landseer on lähisukuinen mustavalkoinen koirarotu samalta alueelta.

Hilokankaan Bandiitti Kössi pentuna Destellon Iberica Rölli 10 kk Hilokankaan Bandiitti 2005 Marionette Komistus

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 2 eli Pinserit, snautserit, molossityyppiset ja sveitsinpaimenkoirat.

Taustaa

Newfoundlandinkoiran juuret ovat Euroopasta tuodun pyreneidenkoiran tapaisissa roduissa, joita luultavasti risteytettiin alkuperäisten rekikoirien kanssa Kanadan Newfoundlandissa. Nöffiksi kutsutun koiran alkuperä on hämärän peitossa, mutta se sai hoitaakseen monia erilaisia tehtäviä. Koiraa arvostettiin suuresti 1700-luvun puolivälissä. Rotu tunnetaan ehkä parhaiten vesikoirana, joka auttoi kalastajia vetämään verkkojaan maihin ja pelasti hukkuvia ihmisiä. Maalla se oli kuitenkin tärkeä vetokoira, joka veti tavaroita kärryissä.

Rotu nykyisin

Newfoundlandinkoira sopeutui yhä paremmin vedessä työskentelyyn valikoivan jalostuksen tuloksena. Tämä näkyy rodussa vielä tänäkin päivänä: sillä on jaloissaan räpylät ja sen kaksikerroksinen, hiukan öljyinen turkki on vedenpitävä. Nöffi on erityisen kiintynyt lapsiin, vaikka sen koko ja voimat saattavatkin pelottaa pienokaisia. Tehokas koulutus on tärkeää, sillä tottelematon newfoundlandilainen voi olla todellinen riesa. Onneksi koira on tässä suhteessa hyvin oppivainen ja hallitsee pian perusasiat, joita siltä vaaditaan.

Luonne

Rento ja ystävällinen.

Koko

Korkeus: uros 71 cm, narttu 66 cm Paino: uros 68 kg, narttu 54 kg

Liikunta

Tarvitsee kunnon päivittäisen kävelylenkin; innokas uimari, jolla on oma uintityylinsä; hyppää mielellään mereen. Älä harjoita nuoria koiria liikaa; pidä koiraa silmällä veden lähellä, sillä se voi hypätä uimaan.

Kotioloissa

Sopeutuu hyvin kotioloihin; varsinkin lämpimällä säällä koira saattaa joskus kuolata. Tuolit voi suojata kuolaamisen varalta.

Käytös

Aikuistuu hitaasti; oppii nopeasti; tulee hyvin toimeen kissojen ja muiden lemmikkien kanssa; syvä haukku, joka saattaa pelottaa tunkeilijat tiehensä.

Turkinhoito

Kaksinkertainen turkki vaatii harjaamista, varsinkin karvanvaihdon aikaan keväällä. Turkin leikkaamista ja trimmaamista ei suosita. On tärkeää, että turkkia harjataan päivittäin.

Terveys

Lonkkavikaa; luuston ja nivelten kasvuhäiriöitä, sydänsairauksia, silmäsairauksia; kystinuriaa, joka on perinnöllinen munuaissairaus; mahalaukun kiertymää. Huolehdi pennun oikeanlaisesta ruokinnasta ja liikunnasta, jotta sille ei kehittyisi luuston ja nivelten kasvuhäiriöitä.

Lyhyesti

  • Valtavan voimakas
  • Ystävällinen luonne
  • Helppo kouluttaa
  • Tulee hyvin toimeen lasten kanssa
  • Rakastaa vettä
  • Sopeutuvainen

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"